Actueel, Nieuws

WZW in samenwerking met Windsurf Club Aalsmeer

11:53

Windsurf Club Aalsmeer (WSCA) maakt per 8 april 2014 deel uit van de Stichting Westeinder Zeilwedstrijden, ook wel WZW genoemd. Al bijna 70 jaar organiseert WZW wedstrijden op de Westeinderplassen. WZW behoort tot de grotere wedstrijdorganisaties binnen Nederland.

Succesvolle samenwerking

Windsurf Club Aalsmeer, foto: Rick RoeringAfgelopen maand is er al succesvol samengewerkt door de partijen tijdens de Snowball Match Racing Series. Dit beviel van beide kanten heel goed  en resulteert in een nog intensievere samenwerking. De andere zeven reeds deelnemende watersportverenigingen zijn erg blij met de komst van WSCA, gelegen op het Surfeiland aan de Grote Poel van de Westeinderplassen.

Voorzitter van WZW Hans van der Laarse: “WSCA is een vereniging die ook veel activiteiten voor jong en oud organiseert op de Westeinder. WZW is ooit ontstaan uit een behoefte de wedstrijdkalenders op elkaar af te stemmen en kennis en middelen met elkaar te delen om er samen sterker van te worden. Die doelstelling is nu nog net zo actueel als 70 jaar geleden.”

De voorzitter van de windsurfclub, Edgar Berger, is erg positief over de samenwerking. Hij denkt dat met het WZW-lidmaatschap een wens ingevuld wordt om een sterke en duurzame relatie op te bouwen met medegebruikers van de Westeinderplassen. “Het is voor ons een eer om bij de WZW aan te mogen sluiten.”

 

Fotografie: Rick Roering

Last modified: 16 april 2014
Sluiten