Nieuws

Versatel ONK Zeezeilen

De Daikin Airco van Frans van der Heijden(IMS 1), de Sunshine 4 van Ab Pasman (IMS 2) en de Binkie Toy/Bert-Jan van der Woude (IMS 4) zijn als eerste geëindigd in het Versatel Nederlands Kampioenschap Zeezeilen. Ondanks het lichte weer konden alle klassen zes wedstrijden zeilen.

07:53

De Daikin Airco van Frans van der Heijden(IMS 1), de Sunshine 4 van Ab Pasman (IMS 2) en de Binkie Toy/Bert-Jan van der Woude (IMS 4) zijn als eerste geëindigd in het Versatel Nederlands Kampioenschap Zeezeilen. Ondanks het lichte weer konden alle klassen zes wedstrijden zeilen.


De bemanning van Daikin Airco.
IMS 1 – Daikin Airco-tacticus Jules Koekoek stapte gisteren lachend de wal op. “Het was een spannende dag. Vooral ook omdat we slechts weinig punten voorstonden op de Foxy. We besloten dan ook om onze eigen race te varen. In de eerste race van vandaag werden we tweede. In de tweede race hebben we wel een beetje gevaren op de concurrentie. Samen met de Foxy rondden we de eerste boei en bij de benedenboei konden we voorbij de Foxy en hebben we de wedstrijd kunnen controleren.” In beide races werd de Checkmate eerste, maar dat was voor de voor de nummers één en twee van het tussenklassement geen bedreigende factor. Het team Daikin Airco zeilt dit seizoen voor het eerst met een andere boot en is uiteraard dik tevreden met dit resultaat. Koekoek: “Hier hebben we het hele jaar naar toegeleefd.”


De bemanning van Sunshine 4.
IMS 2/3 – Stuurman Paul Gast van de Sunshine: “Voor ons was het een moeilijke dag, vooral ook door de spanning omdat we eerste stonden in het tussenklassement en die positie wilden we natuurlijk behouden. Maar de andere boten gaan op je varen en proberen je in een positie te manoeuvreren waardoor je niet vrij kan zeilen. Onze doelstelling was wel om onze eigen race te varen, alleen in het allerlaatste kruisrak zijn we op de concurrent gaan varen. Maar alles lukte en het is gewoon een kampioensjaar voor ons,” aldus de gelukkige stuurman. De Sunshine 4 heeft dit jaar de IJspegelwedstrijden gewonnen, de North Sea Regatta, dit NK en is ook winnaar van de Verbondsbezemcompetitie 2005. Op de vraag hoe dit kan, antwoord Paul Gast resoluut: “Teamgeest, dat is de bepalende factor, we hebben alles voor elkaar over, geen gezeur aan boord, maar met zijn allen er meer dan tweehonderd procent voor gaan.”


De bemanning van Binkie Toy.
IMS 4 – In deze klasse 4 werden zondag drie races gevaren. De koplopers Binkie Toy en Balans ontliepen elkaar niet veel en uiteindelijk won de Binkie Toy met 1,5 punt verschil. Er was veel spanning aan boord bij de Binkie Toy. “Ik weet niet waar het aan lag, meldt schipper Bert-Jan van der Woude, maar de tweede race van vandaag hebben we superslecht gevaren. De eerste race hebben we gewonnen en of het nu spanning is, maar die tweede race was slecht. Daardoor werd de laatste race bloedspannend. Maar nu gingen we goed met de spanning om en wonnen we de race.”


Uitslagen – IMS 1, eindstand na zes gevaren races
1. Daikin Airco – Frans van der Heijden, (2-1-5-1-2-2), 13,5 punten
2. Checkmate 3 – Peter de Ridder, (1-5-3-4-1-1),17 punten
3. Foxy – Sander Vos, (3-3-1-2-6-3), 19 punten


IMS 2, eindstand na zes gevaren races
1. Sunshine 4 – Ab Pasman, (3-1-6-2-2-4), 19 punten
2. Swisslife – Ralph Berkmans, (1-5-1-8-1-1), 21punten
3. Eala – Jan de Vries, (2-3-9-4-11-2) 31,5 punten


IMS 4, eindstand na zes gevaren races. (Noot: race 2 was de inhaalrace, deze is zondag als derde race gevaren en staat in de uitslagen vermeld als race 2).


1. Binkie Toy – Bert-Jan van der Woude, (1-1-3-1-1-5)12, 5 punten
2. Balans – Ed Brand (4-2-2-2-2-1), 14 punten
3. Gouden Ruiter – Rob Rosen Jacobson (raf-3-1-3-3-4) 22,5 punten


(Bron: Watersportverbond)

Last modified: 4 september 2007
Sluiten