Nieuws

Vermaaktips voor in de kerstvakantie

Van kijk- en leesvoer tot kleine schoonmaakklusjes

10:10

De kerstvakantie is begonnen! Om toch een vleugje ‘zeilen’ aan deze dagen toe te voegen, hebben we wat vermaaktips voor je op een rijtje gezet. Van kijk- en leesvoer tot kleine schoonmaakklusjes waar je het aankomende seizoen plezier van zult hebben!

Boekentips

Onlangs vroeg Zeilen op Facebook en Instagram naar de beste zeilboeken. De reacties stroomden binnen. Van McMullen tot Laura Dekker. Door te kijken naar op welke boeken het meeste gestemd is, hebben wij een top acht samengesteld. Klik hier om de lijst te bekijken. We wensen jullie alvast veel leesplezier!


Podcasts Wieke van Oordt

Wieke van Oordt, Zeilen-redacteur en schipper van Avalon, trakteert ons tegenwoordig op podcasts. Onlangs is haar derde aflevering online gekomen waarin ze vertelt over natuurhaven De Kreupel maar ook over de gasexplosie aan boord van Anita’s boot Storebror. Heb je deze nog niet gehoord? Klik dan hier.

Lijnen wassen

Lijnen vies? Geef ze in de vakantie hun oorspronkelijke kleur weer terug! Groen uitgeslagen en door zout hard geworden lijnen krijg je schoon en soepel in de wasmachine. De meeste lijnen zijn van polyester; die was je op 30 graden met niet te veel waspoeder. Lijnen van materialen als Dyneema kunnen verzwakken als je ze in de wasmachine doet (de fabrikanten zijn er niet zeker over). Je kunt deze beter in bad leggen en met de hand wassen. Gebruik dan juist geen waspoeder. Sluitingen en harde delen kun je in een washandje wikkelen en met een elastiekje of touwtje vastbinden. Zo slaan ze de wasmachine niet kapot.

Netflix

Naast leuke kerstfilms, staat er ook mooie zeilfilm op Netflix: Adrift. “Als de zeilboot van een jong koppel in een orkaan terechtkomt, wordt hun zeilavontuur al snel een gevecht op leven en dood. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.” Een echte aanrader! Heb je de film al gezien? Wij ook, maar we kijken hem graag nog eens een tweede keer. Hieronder vind je alvast de trailer.

Vertrekkersvlogs Yndeleau

Vloggers Jurre Witte en Suzanne Legtenberg hebben al heel wat mooie shots geschoten van hun wereldreis. Inmiddels heeft hun Van de Stadt 44, genaamd Yndeleau, niet twee opvarenden aan boord maar drie. Baby Evi vaart nu ook mee rond de wereld. Klik hier om al hun vlogs terug te kijken.


Fenders poetsen

Wie op internet zoekt naar hoe je het beste je stootwillen kunt schoonmaken, komt al gauw een aantal suggesties tegen. Naast fenderreiniger en thinner worden er ook tips als bakboter, Dasty, pindakaas en Biotex genoemd. Werken deze middelen dan écht? Zeilen testte het uit. Klik hier om te lezen welk middeltje het beste werkt.

Column Anna

Column Anna

3007 dagen, 60.000 mijlen en 297 columns later is het zover. De wereldreis van Janneke, Wietze en hun boot Anna Caroline is voorbij. Begin oktober van dit jaar verscheen hun laatste column. Door de jaren heen hadden de vertrekkers een trouwe fanbase opgebouwd. En terecht! Klik hier om hun mooie verhalen terug te lezen.

#thuiszeilen

Kun je nog wel meer tips gebruiken om de kerstvakantie door te komen? Doordat (eerder ook al) veel niet meer mocht door de coronacrisis, hebben we een aantal weken liveblogs gemaakt met daarin suggesties voor #thuiszeilen. Er zijn namelijk echt genoeg dingen die we als zeilers ook vanuit huis kunnen doen. Klik hier om de verschillende delen te bekijken: Liveblog #thuiszeilen week 1, Liveblog #thuiszeilen week 2, Liveblog #thuiszeilen week 3, Liveblog #thuiszeilen week 4, Liveblog #thuiszeilen week 5 en Liveblog #thuiszeilen week 6.
(Houd er wel rekening mee dat sommige tips niet meer actueel kunnen zijn.)

Tags: Last modified: 20 december 2021
Sluiten