Actueel

Liveblog #thuiszeilen week 6

17:00

Veel kan nu even niet meer ten tijde van de coronacrisis, maar gelukkig kan er ook nog veel wel! Er zijn genoeg dingen die we als zeilers ook vanuit huis kunnen doen. De afgelopen vijf weken schreven we ook liveblogs met tips erin wat betreft #thuiszeilen. Deze week voorzien we je weer van nieuwe suggesties. Heb jij tips voor zeilers thuis? Laat het ons weten, dan plaatsen we jullie ideeën in dit artikel erbij.

Zeilzomer
Velen van ons zagen dinsdag 21 april Mark Rutte de nieuwe richtlijnen uitleggen voor de komende periode. Het coronavirus heeft veel invloed op onze bewegingsvrijheid. Wat zijn de restricties precies? Wat kunnen we deze zomer nog wel? We hebben een doorvertaling gemaakt voor ons als zeiler. Heb jij dat artikel al gezien?

Zeilen #01/1985
Wie jarig is, trakteert! Om te vieren dat we dit jaar 35 jaar oud zijn, publiceren we opnieuw ons allereerste nummer. Het is zo leuk om even terug te gaan in de tijd! Zet de Zeilen-app op je telefoon of tablet en download gratis nummer 1 van ons magazine.

Directeur van branchevereniging HISWA-RECRON Geert Dijks te gast bij Jinek
Dit jaar geen trips naar de Costa Brava, Turkse Rivièra of Toscane. Vanwege het coronavirus kunnen we voorlopig niet op vakantie naar het buitenland. Nederland heeft voldoende mooie vakantiebestemmingen, dat kunnen wij als watersporters beamen. Hoe gaat zo’n vakantie in eigen land er dit jaar uitzien? Dat besprak Eva Jinek op dinsdagavond 28 april met Geert Dijks en met Floortje Dessing in haar talkshow. Bekijk het fragment hier terug.

Begin april was Dijks ook te gast bij het programma Op1. Hier deed hij uit de doeken met welke problemen de branche door het coronavirus kampt. Dat fragment kun je hieronder terugzien:

Een rebus van Alex Thomson! Onderaan in dit bericht vind je de antwoorden

Alex Thomson is de man van onder andere die ‘Mast Walk’… Weet je wel?

Webinar over de J-class
North Sails’ president en J Class-racer Ken Read, geeft een kijkje achter de schermen over wat er nodig is om te strijden in de beroemde J Class. Een panel van experts deelt hun kennis over van alles. Van het voltooien van wedstrijdwinnende manoeuvres tot de geschiedenis van de klasse. Bekijk hieronder de webinar, die maar liefst een uur duurt, terug!

Film Losing Sight of Shore
Net als Mark Slats hebben ook de vier dames in de film Losing Sight of Shore een flink eind geroeid. Het viertal is bekend als de Coxless Crew. De vrouwen roeiden over de Stille Oceaan van Amerika naar Australië om twee goede doelen te steunen. Terwijl ze maanden op zee 13000 kilometer voeren, werden ze geconfronteerd met extreme mentale en lichamelijke uitdagingen die ze moesten overwinnen om de geschiedenis te kunnen ingaan.

Deze foto; we kunnen ernaar blijven kijken…

Het geheim om 10 Bft. aan te kunnen, aldus solozeiler Aanderaa
De Noorse solozeiler en vlogger Erik Aanderaa heeft een video op zijn YouTube-kanaal geplaatst met de naam Encountering Storm Force 10. Aan boord van zijn Contessa 35 Tessie heeft hij onlangs bewezen dat hij en zijn boot samen 10 Bft. aankunnen. Hij omschrijft dit als de meeste enge, maar tevens mooiste ervaring uit zijn zeilcarrière. De videobeelden die hij tijdens dit avontuur maakte, zijn al meer dan 2,2 miljoen keer bekeken. Eerder schreven we hierover een artikel.

Bultrug ‘verdwaald’ in Amerikaanse jachthaven
Moeder Natuur staat vandaag de dag meer dan normaal in the picture. Deze dronebeelden bewijzen, die drie jaar geleden op YouTube zijn verschenen, dat de wil en de schoonheid van de natuur altijd prachtig zijn geweest. De jonge bultrug die in de onderstaande video te zien is, lijkt verdwaald in de haven van Ventura Harbor Marina (VS). Later vond hij of zij gelukkig de weg terug naar de open zee.

Fryslân fan Boppen
Friesland staat bekend als een van de mooiste en populairste zeilgebieden van Nederland. “Fryslân fan Boppen” vertaalt Google Translate als “Friesland van bovenaf”. Wij bekijken de provincie meestal vanaf het water, maar vanuit de lucht is ook weleens leuk! Hier vind je nog meer dronebeelden van Friesland.

 

Antwoorden op de rebus van Alex Thomson. Hoeveel had jij er goed?

Omslagfoto: Alex Thomson Racing

 

Tags: , , , , Last modified: 29 april 2020
Sluiten