Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Van Schaardenburg en Heiner stijgen in klassement

17:21

Laser-zeilers Rutger van Schaardenburg en Nicholas Heiner kenden maandag 16 mei een goede dag op het WK Laser. In het Mexicaanse Nuevo Vallarta zeilde Van Schaardenburg naar een zesde en derde plek in de Goldfleet. Van Schaardenburg staat nu 12de in het klassement. Nicholas Heiner finishte tweemaal als achtste en is nu 22ste in het klassement. Dinsdag 17 en woensdag 18 mei staan er in totaal nog vier races op het programma. De Laser-klasse kent geen medalrace.

Rutger van Schaardenburg

“Het was vandaag interessant, met de allerbeste zeilers bij elkaar in een vloot,” aldus Rutger van Schaardenburg. “Ik start twee keer eigenlijk slecht maar had daarna genoeg vrije wind om mijn eigen races te varen. Verder maak ik vanaf dat moment de goede beslissingen, ik ging hard en dat resulteerde in twee hele goede races. Dus ondanks een mindere start ging de rest wel echt heel goed en zeil ik naar een zesde en derde plaats. Verreweg mijn beste dag van het evenement dus daar ben ik heel blij mee. Nog twee dagen te gaan en ik sta er steeds beter voor. We hebben vier mooie races voor de boeg dus hard werken.”

Heiner blij met resultaat

Nicholas HeinerNicholas Heiner reageerde opgetogen na afloop: “We mogen blij zijn met vandaag. Ik heb hier en daar nog twee à drie punten laten liggen maar dat vergeten we even nu. Ik moet gewoon blij zijn met twee keer een top-tien resultaat. Zeker na zo’n moeizame start eerder deze week.”

 

Tags: , Last modified: 17 mei 2016
Sluiten