Actueel, Nieuws

Van Rijsselberghe vaart weer vooraan

09:36

Het is rustdag voor de surfers in het Italiaanse Mondello. De eerste dag eindigde niet naar wens voor Dorian van Rijsselberghe. Gisteren scoorde de olympisch kampioen twee eerste en een tweede plaats. De surfers varen in twee willekeurig ingedeelde groepen tegen elkaar. De afsluitende medalrace, met de beste tien van het klassement, is op zaterdag 27 juni gepland.

Geen excuses meer

Dorian van RijsselbergheVan Rijsselberge: “We hebben vandaag 3 races gevaren. Nogal weinig wind, licht weer. Dus pielen op de rail. Maar het ging goed. Twee keer gewonnen hoppa! De snelheid is niet echt van belang met dit lichte weer, je moet kunnen afzien. Pompen of verzuipen. Ik kan dat wel als het moet. Hard pompen, tot het gaatje gaan. Tot je erbij neervalt.”

Van Rijsselberge vervolgt: “Ik heb natuurlijk niet de meest optimale voorbereiding gehad met mijn gebroken pols en onze dochter. Maar ik ben best tevreden. Ook met het resultaat gisteren. Het is nog vroeg, we moeten nog de hele week en je vaart nu slechts tegen de helft van de goede mannen. Dus het wordt nog veel lastiger.”

“We zijn nog volop in de opbouw, nog niet top notch, zeg maar. Maar ik vind het wel super belangrijk dat ik hier goed vaar. Het zijn trainingswedstrijden. Maar het is wel een keer tijd dat ik weer voorin ga varen. Op een gegeven moment ben je klaar met je al je excuses. Dat zei ik al na de Delta Lloyd Regatta in Medemblik. Ik wil volle bak kunnen gaan en niet belet worden en dat begint te komen. Hier en daar houdt me wel iets terug.”

De Geus en Badloe ook in actie in Mondello

Naast Van Rijsselberge doen ook Delta Lloyd Kernploegleden Lilian de Geus en Kiran Badloe mee in het Italiaanse Mondello. Badloe staat na vier races op de 20e plek overall. Bij de vrouwen vinden we De Geus na een 6e en een 17e plek na 2 races terug op de 23e plek overall. 

Tussenstand

Men RS:X
1. Dorian van Rijsselberge – 10 – 1 – 1 – 2
20. Kiran Badloe – 13 – 20 – 7 – 11

Women RS:X
23. Lilian de Geus – 6 – 17  

 

Tags: , Last modified: 29 juni 2015
Sluiten