Actueel, Nieuws

Van Rijsselberghe tevreden en teleurgesteld

16:55

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe is zijn wereldtitel in de RS:X-klasse alweer kwijt. In december 2011 won hij de felbegeerde prijs in Australië en vandaag ging de strijd om die titel als een nachtkaars uit. Windsurfer Dorian van Rijsselberghe is zijn wereldtitel in de RS:X-klasse alweer kwijt. In december 2011 won hij de felbegeerde prijs in Australië en vandaag ging de strijd om die titel als een nachtkaars uit.

De allesbeslissende medalrace die voor 28 maart gepland stond werd afgelast, net als de drie geplande races van 27 maart. Er stond 40 knopen wind – windkracht 8 –  in de baai van Cadiz. Teveel van het goede. Met als gevolg dat Van Rijsselberghe zijn achterstand op het podium van 0,6 punt niet meer goed kon maken.

De Fransman Julien Bontemps won de titel. Bontemps, een ervaren windsurfer, won ook het Olympisch zilver tijden het Spelen in China in 2008. Op een tweede plaats eindigde Wereldkampioen van 2009 Nick Dempsey en als derde eindigde Van Rijsselberghe zijn trainingspartner JP Tobin uit Nieuw Zeeland. Vierde de Nederlander op 0,6 punt achter het brons.

De surfers kwamen niet meer in actie omdat de organisatie en dus ook de wedstrijdleiding hun eigen schepen niet de haven uitkregen om een goede en veilige wedstrijd te kunnen garanderen. Wel was Van Rijsselberghe de snelste RS:X surfer in de wereld. Tijdens de ingelaste inofficiële speed-trials wist Van Rijsselberghe in elk geval een troostprijs te pakken. Met 31,86 knopen (59 km per uur) was hij de snelste van de wereld.

Van Rijsselberghe zei op het moment van de afgelasting het volgende: “Het is afgelopen bij deze. Dit is het einde van het WK 2012. Vierde met maar nul punt zes punt verschil. Dat is zuur. Maar ik mag niet klagen. Het was een goede wedstrijdserie voor mij. Met geen enkel resultaat slechter dan tien en slechts twee resultaten slechter dan vijfde. Dat was ook onze doelstelling voorafgaand aan deze serie. Ik heb dus weer veel geleerd en dat is ook belangrijk.”

Ben je hier dan tevreden mee? “Daar heb ik een klein beetje gemengde gevoelens over. Ik had heel graag op het podium willen staan en mijn wereldtitel willen verdedigen. Maar zoals gezegd ik ben blij met de serie die ik neergezet heb in het evenement. Daar moet ik tevreden mee zijn.”

Uitslagen op http://worldwindsurfingchampionships2012.rsxclass.com/

Bron: www.watersportverbond.nl

Tags: , Last modified: 2 april 2012
Sluiten