Nieuws

Van Rijsselberghe: ‘Lintje niet vanzelfsprekend’

DEN HAAG - Hij hoorde hier en daar al wat gefluister, maar dinsdagmiddag werd voor Dorian van Rijsselberghe "een droom werkelijkheid".

17:52

DEN HAAG – Hij hoorde hier en daar al wat gefluister, maar dinsdagmiddag werd voor Dorian van Rijsselberghe “een droom werkelijkheid”.

DEN HAAG – Hij hoorde hier en daar al wat gefluister, maar dinsdagmiddag werd voor Dorian van Rijsselberghe “een droom werkelijkheid”.

De lokale radio op Texel was speciaal voor de huldiging in de Ridderzaal massaal uitgerukt. Van Rijsselberghe, inwoner van het eiland, genoot van ieder moment en liet zijn gulle lach meermaals aan de zaal zien.

Niet alleen kreeg de windsurfer een luid applaus voor zijn in Londen behaalde gouden medaille, maar de 23-jarige windsurfer werd ook onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

“Dit is natuurlijk een prachtig moment. Het komt niet helemaal als een verrassing, maar het is ook weer niet vanzelfsprekend dat je een lintje krijgt. Ik ben er ontzettend trots op. Een hele eer.”

Van Rijsselberghe kreeg het op het podium van de Ridderzaal even te kwaad toen er om een reactie werd gevraagd. “Een gouden medaille krijg je vanwege je prestatie, een lintje moet je toegekend krijgen. Het is mooi dat mensen mij dit gunnen, zeker de koningin. Dat maakt mij wel emotioneel.”

De huldiging in Den Haag was voor Van Rijsselberghe zeker niet de laatste. “Het gaat de komende tijd nog wel even door. We houden de vaart erin. Deze week gaan we nog naar Papendal en zaterdag staat heel Texel op zijn kop. Dat is alleen maar mooi.”

Kitesurfen
En na de festiviteiten moet Van Rijsselberghe zijn kwaliteiten tonen in het kitesurfen. Windsurfen is in Rio namelijk geen olympische discipline meer. Van Rijsselberghe heeft er alle vertrouwen in dat hij ook bij het kitesurfen goed kan presteren.

“Ik wil graag op de Spelen van Rio actief zijn, dus ga mij volop richten op het kitesurfen. Of dat een hele overgang is? Het is te vergelijken met een mountainbiker die de weg op gaat. Je hebt alleen ander materiaal, maar de tactiek blijft hetzelfde. Maar eerst gaan we goed feesten en daarna pas trainen.”

© NUsport/Jeroen Bijma

Tags: Last modified: 15 augustus 2012
Sluiten