Nieuws

Van Rijsselberghe: Beloning voor drie jaar werken

PERTH - Een beloning voor drie jaar hard werken. Zo voelde de wereldtitel in de RS:X-klasse voor Dorian van Rijsselberghe. 

11:48

PERTH – Een beloning voor drie jaar hard werken. Zo voelde de wereldtitel in de RS:X-klasse voor Dorian van Rijsselberghe. 

PERTH – Een beloning voor drie jaar hard werken. Zo voelde de wereldtitel in de RS:X-klasse voor Dorian van Rijsselberghe. 

De Texelaar troefde in de medalrace de Poolse titelverdediger Piotr Myszka af en kreeg zodoende in Perth het WK-goud omgehangen.

Na afloop toonde Van Rijsselberghe veel respect voor zijn concurrent: ”In het begin van de week zie je hem eigenlijk nauwelijks”, sprak de Nederlander op de website van de WK-organisatie.

”En opeens gaat-ie zaterdag aan de leiding. Hij is een geweldige windsurfer, waar ik veel respect voor heb.”

Contact 

Myszka had juist weer lovende woorden voor de nieuwe wereldkampioen. De Pool moest Van Rijsselberghe in de laatste race voorblijven om de titel te pakken, maar slaagde niet in die opzet. ”Ik kon een tijdje bij Dorian blijven, maar al gauw verloor ik het contact”, zei Myszka.

”Ik wachtte op een foutje van hem, maar hij maakte er geen. Hij is de terechte wereldkampioen. Hij weet wat hij moet doen en verdedigde zijn positie uitstekend. Ik kon er niets tegen beginnen.”

© ANP

Last modified: 18 december 2011
Sluiten