Nieuws

Tienpont over AkzoNobel: “zij hebben contractbreuk gepleegd”

11:38

Het gesprek dat Simeon Tienpont zaterdagmiddag heeft gehad met AkzoNobel naar aanleiding van zijn ontslag als schipper van Team AkzoNobel in de Volvo Ocean Race, heeft niets opgeleverd. AkzoNobel blijft bij het besluit om hun Volvo Ocean Race-campagne zonder Tienpont te varen.

Tienpont verklaart dat het contract met het hele team is opgezegd, terwijl ze de proloog zeilden van Lissabon naar Alicante. Het is niet duidelijk waarom nu alleen Tienpont weg moet. De rest van het zeilteam heeft zaterdag gewoon de In-port Race in Alicante gevaren.

Foto: ANP

“Contractbreuk door AkzoNobel”

Tienpont noemt het besluit in zijn verklaring teleurstellend. “Zeker omdat we als team in de proloog naar Alicante een goed resultaat neer hebben gezet.” Team AkzoNobel kwam als derde aan.

“Ze hebben het over contractbreuk. Dat is nergens op gebaseerd en zeer schadelijk voor mijn reputatie. Zeker zo voor de start van de race. Het enige dat ik kan bedenken is een kleine budgetoverschrijding op het gebied van veiligheid. Verder zijn we altijd 100 procent transparant geweest naar AkzoNobel over onze financiën. Al onze uitgaven zijn gedaan met hun toestemming,” stelt Tienpont. “Niet ik, maar zij hebben contractbreuk gepleegd.”

Hoe verder

“Het is altijd mijn doel geweest om een veilige, duurzame en winnende campagne voor AkzoNobel te leiden. Dat wil ik nog steeds doen,” zegt Tienpont in zijn verklaring. “Met mijn andere sponsors en partners, de zeilers en de shore crew waren ervan overtuigd dat we AkzoNobel goed konden representeren. Dat AkzoNobel het contract beëindigde terwijl we op zee waren, kwam dan ook als een onprettige verrassing.”

Tienpont gaat op zoek naar mogelijkheden om deze campagne alsnog met succes te volbrengen. Of dat nog mogelijk is, zo vlak voor de start van de eerste etappe van de Volvo Ocean Race op 22 oktober, is onduidelijk.

 

Tags: , , Last modified: 23 maart 2021
Sluiten