Nieuws

The Race Around: nieuwe wedstrijd voor de Class40-vloot

13:00

Manuka Sports Event Management en 5 Oceans Sports Marketing hebben op dinsdag 9 juli het begin van een nieuw tijdperk in de Class40-races aangekondigd: The Race Around. Dit is een regatta voor duohanded zeilers die rond de wereld moeten varen met een goedgekeurde Class40. In de late zomer van 2023 zullen de deelnemers de trossen losgooien om aan de eerste editie van de wedstrijd te beginnen.

The Race Around omvat vijf tussenstops. De start vindt plaats in een Noord-Europese stad, waarna de vloot koers zet richting  Portugal, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Brazilië. Binnen die tijd moeten de deelnemers de drie grote kapen ronden en de uitdagende Zuidelijke Oceaan trotseren.

2023

In 2023 zal de eerste editie van The Race Around van start gaan. Tot die tijd kunnen de zeilers hun campagnes goed voorbereiden. Vervolgens zal de race eens in de vier jaar worden georganiseerd. The Race Around staat open voor zowel amateurs als professionals, op voorwaarde dat ze voldoen aan de strenge veiligheidsnormen zoals bepaald door zowel de Offshore Special Regulations – Categorie 0 en de vereisten van de Organiserende Autoriteit.

Piggin & Holliday

De race is onder leiding van professionele zeilers Hugh Piggin en Sam Holliday. Sportiviteit en competitiviteit zijn twee kernwoorden die de wedstrijd omschrijven. Piggin en Holliday zijn bij uitstek geschikt om de race te organiseren. Zij hebben meer dan 30 jaar gewerkt met professionele teams binnen grote evenementen. In het speciaal hebben zij hun sporen verdiend binnen de Class40 en de short-handed offshore races. Piggin is de mede-oprichter van de Atlantic Cup en Holliday heeft met zowel IMOCA- als Class40-teams samengewerkt. Daarnaast hebben de heren zelf ook duizenden mijlen afgelegd op zee.

Hugh Piggin, evenement directeur: “Tijdens besprekingen met zowel de Board of Directors van Class40 als onze commerciële partners, werd besloten dat 2023 de duidelijkste gelegenheid bood binnen de kalender. Vier jaar geeft potentiële concurrenten de tijd om fondsen en pitch sponsors te werven, de tijd om te trainen en in aanmerking te komen; en voor sommigen de tijd om een ​​nieuwe boot te bouwen.”

Optimistisch door de interesse

Sam Holliday, commercieel directeur: “Na bijna tien jaar bij Class40 betrokken te zijn geweest, is het fascinerend om de voortdurende ontwikkeling en internationalisering van de klasse te zien. Het was fantastisch om samen met Class40 te werken aan de ontwikkeling van deze race en we zijn, net als Class40, erg optimistisch door de interesse die al is uitgesproken door teams en commerciële partners.”

De beste Class40-zeilers

Ook vertelde Piggin dat ze hopen dat de zeilers die de Route du Rhum varen ook The Race Around willen zeilen. Binnen de Route du Rhum vaart de Class40-klasse ook mee. De traditionele route van The Race Around biedt de mogelijkheid voor de zeilers om zich aan te sluiten bij eerdere zeilers die voor hen al rond de wereld voeren. Organisatoren geloven dat de race een aantal van de meest getalenteerde Class40-zeilers zal vertegenwoordigen. Zij zorgen voor spannende content die interessant is voor wereldwijde zeilfans.

Omslagfoto en foto’s: Billy Black | Atlantic Cup

Tags: , , , Last modified: 13 juli 2019
Sluiten