Nieuws

Team Brunel onderweg naar ARC-record

09:00

brunel bij arc startDe poging van het team aan boord van Volvo Ocean 65 Team Brunel om het oversteekrecord van de ARC te breken, lijkt te kunnen slagen. Het record van 8 dagen, 14 uur en 39 minuten staat op naam van de 100-voeter Leopard. Team Brunel heeft vier etmalen gedaan over de eerste helft van de in totaal 2700 mijl te varen afstand van Gran Canaria naar St. Lucia.

“Als de wind zo blijft (zo’n 22 knopen continu tot nu toe), hebben we misschien een kans om het record te evenaren”, schrijft Onboard Reporter Koen Lockefeer vanaf de racemachine. “We moeten voor 1 december 03.24 uur over de finishlijn zeilen om het record te kunnen breken.”

In de eerste 24 uur legde de boot al 375 mijl af met een snelheidsgemiddelde van ‘slechts’ 16 knopen. Op de boot zijn drie zeilers aanwezig die ook aan boord waren tijdens de Volvo Ocean Race; Gerd-Jan Poortman schippert de boot en ook Jens Dolmer en Rokas Milevicius zijn aan boord. Tweederde van de vijftien man sterke bemanning is ervaren amateurzeiler.

Op naar de 30!

“Ieder persoonlijk snelheidsrecord is al gebroken”, schrijft Lockefeer. “Vroeger was 20 knopen misschien een record, nu niet meer. We gaan nu richting de 25 en proberen de 30 te halen. Het snelheidsrecord van de boot, 36 knopen, is te ver gezocht, maar iedere vier uur krijgen je weer een kans!”

De deelnemers van de ARC inclusief Team Brunel zijn te volgen via de tracker van de ARC.

Meer over de tocht van Team Brunel leest u op SailingHolland.net

Tags: , Last modified: 30 maart 2021
Sluiten