Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Team 36Knopen fietst €. 290.000 bij elkaar op Alpe d’Huez

09:34

S

Team 36Knopen met zeilers uit Loosdrecht, Rotterdam, Leiden en Sneek heeft afgelopen week op de
Alpe d’Huez een prestatie van formaat neer gezet. De fietsende zeilers wisten met elkaar maar liefst 119 keer de berg te beklimmen en daarmee een bedrag van €. 290.000 op te halen voor het K.W.F.

Op zowel de woensdag als donderdag waren er fietsers van dit zeilers team op de berg actief. Grenzen werden verlegd, er werd verschrikkelijk afgezien maar ook doelen bereikt. Voor de één betekende dat het tweemaal beklimmen van de berg, voor de ander het maximale namelijk zesmaal.

De omstandigheden waren heel zwaar. De hoge temperaturen op de beide koersdagen maakten het de fietsers niet makkelijk. Uiteindelijk ging het complete team op de slotdag om 19.45 uur gezamenlijk over de finish. Aangemoedigd door de duizenden landgenoten, maar ook eigen supporters. Partners waren afgereisd om hun fietser aan te moedigen gedurende de dag.

Het team heeft een naam gekregen met vanzelfsprekend een verwijzing naar het zeilen,
Team 36Knopen. Knopen geven tenslotte de snelheid aan op het water, de knoop doorhakken en mee doen aan dit goede doel en je knopen tellen. 36 Knopen staat voor hevige storm en daarmee snelheid en kracht. Blauw is vanzelfsprekend de kleur van het water.

Last modified: 13 juni 2013
Sluiten