Nieuws

SWE 63 op de wal ontmast

Het Zweedse America's Cup syndicaat Victory Challenge heeft, in voorbereiding op de promotionele races tijdens de Trapani Louis Vuitton Act 8, een aanzienlijke tegenslag te verwerken gekregen. Tijdens het verplaatsen van de boot op de wal, brak de mast…

15:03

Het Zweedse America’s Cup syndicaat Victory Challenge heeft, in voorbereiding op de promotionele races tijdens de Trapani Louis Vuitton Act 8, een aanzienlijke tegenslag te verwerken gekregen. Tijdens het verplaatsen van de boot op de wal, brak de mast…


(www.americascup.com)
Om de drie Italiaanse AC-teams tegemoet te komen, vinden er van dinsdag 27 september tot en met zondag 9 oktober promotionele races plaats in het Italiaanse Trapani. De twaalf ploegen hebben de afgelopen dagen flink getraind en het water bij het Italiaanse eiland Sicilië verkend.


Vanochtend maakten de teams zich klaar om omstebeurt de boot in het water te leggen. De twaalf ploegen maken hiervoor gezamenlijk gebruik van een aantal kranen. Toen de Zweden aan de beurt waren om SWE 63, bijgenaamd Örn, te water te laten, ging het mis. Het walteam vergat dat het grootzeilval nog aan een nabije container was vastgemaakt, een gebruikelijke methode om er voor te zorgen dat de boot niet van zijn bok valt. Toen de boot in beweging kwam, brak de 34 meter lange koolstof paal in drie stukken. Niemand raakte gewond.


Victory Challenge meldt dat een tweede mast in het Italiaanse aanwezig is. Binnen twee of drie dagen kan er weer getraind worden.

(www.americascup.com)

Last modified: 4 september 2007
Sluiten