Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Stuur uw zomerstormfoto’s naar Zeilen

08:14

Foto Yvonne Ransijn
Foto Yvonne Ransijn

Foto Yvonne Ransijn

Een zomerstorm die volgens meteorologen van weeronline.nl eens in de vijf jaar voorkomt. Dat is wat ons vandaag te wachten staat. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen, het IJsselmeergebied en de Waddeneilanden.

Volgens de meteorologen van weeronline.nl zou het om de 25e officiële zomerstorm gaan sinds 1901. Bij een zomerstorm staat er per uur gemiddeld windkracht 9. De grootste kans daarop maken het kustgebied in Noord-Holland en de Wadden.

Vooral de kustprovincies krijgen te maken met zware windstoten van 80 tot 90 km per uur. Aan het einde van de ochtend is eerst de zuidwestkust aan de beurt. In de loop van de middag verplaatst de storm zich naar de noordelijke kustprovincies en het IJsselmeergebied. ‘s Avonds neemt de wind van het zuidwesten uit weer sterk af.

Organisatoren van zeilevenementen die vandaag door het hele land gehouden worden, zoals het skûtsjesilen in Stavoren en het WK Vaurien op Sneek, beraden zich over wat te doen. En op diverse jachthavens worden voorzorgmaatregelen. Ligt uw boot stormvast? Anders toch nog maar even kijken. En had uw plannen om te gaan zeilen? Wellicht verstandig om het verwachte noodweer, even af te wachten.

Natuurlijk zijn wij wel geïnteresseerd in mooie zomerstormfoto’s die wij willen publiceren op onze site, Facebook en in Zeilen.

Stuur uw foto’s met een korte uitleg waar die gemaakt zijn naar info@zeilen.nl. Onder de inzenders verloten wij een vaartocht aan boord van onze redactieboot tijdens Sail Amsterdam.

Tekst Eric van Staten Foto Yvonne Ransijn

Tags: Last modified: 29 juli 2015
Sluiten