Actueel, Nieuws

Studenten zeilen Slag om Delft

07:59

Op zondag 18 oktober wordt de 10e editie van het zeilevenement Broach|TU Delft ‘Slag om Delft’ gezeild. Acht teams matchracen in J22’s op de Zuidkolk in Delft. Het kleine vaarwater in het historisch centrum heeft verraderlijke wind, die zorgt voor een spannende wedstrijd waarbij alles van de zeilers gevraagd wordt. Studenten van de Delftse Studenten Wedstrijdzeilvereniging Broach organiseren samen met de Gemeente Delft en de TU Delft wedstrijdzeilevenement.

Snelle wedstrijden

Slag om DelftTwee teams, twee boten, een snelle start en een korte wedstrijdbaan. Dat kenmerkt het matchracen op de Kolk in Delft. Binnen een paar minuten is de strijd beslist, de eerste over de lijn wint. Snelheid is echter niet alles, matchracen is ook het tactisch wegzetten van de tegenstander. Het kleine vaarwater en de ongebruikelijke windstromingen in de Zuidkolk geven een dynamisch effect, wat voor de zeilers een extra uitdaging is. Het eerste startschot klinkt om 9.30 uur, de finale wordt om 16.00 uur gevaren.

Goed te volgen

De wedstrijden zijn van zeer dichtbij van alle kanten goed te bekijken en worden voorzien van commentaar door een gerenommeerd zeiler, zodat de spectaculaire wedstrijden toegankelijk worden voor een groot publiek. Op grote schermen staat de tussenstand en is ook uitleg over het matchracen weergegeven.

 

Last modified: 14 oktober 2015
Sluiten