Nieuws

Stremming vaarweg van kanaal Schagen- Kolhorn

07:38

De provincie Noord-Holland bouwt een nieuwe brug parallel aan de Lasschoterbrug over het kanaal Schagen- Kolhorn, tussen de Provincialeweg (N241) en Kanaalweg (N248). Op 10 mei 2016 worden de liggers getakeld, welke tezamen het dek van de nieuwe brug gaan vormen. Vaarweggebruikers kunnen hierdoor te maken krijgen met enige vertraging.

Stremming vaarweg

Om te zorgen dat de werkzaamheden op een veilige manier worden uitgevoerd last de provincie vijf stops van maximaal 20 minuten in tijdens de werkzaamheden op 10 mei. Dit is gedurende het takelen van de liggers. Als deze is geplaatst kan het vaarverkeer tot aan het volgende moment van takelen doorvaren.

Werkzaamheden

LasschoterbrugDe provincie richt de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat opnieuw in. De bouw van een nieuwe brug parallel aan de Lasschoterbrug  is daar onderdeel van. Deze nieuwe brug verbindt straks de parallelweg (landbouwweg), naast de N241, met de N248. Na de bouw van de parallelbrug wordt de oude Lasschoterbrug gesloopt en vervangen. Tijdens de herbouw van de Lasschoterbrug wordt het verkeer op de N241 over de nieuwe parallelbrug geleid. Om (brom)fietsers en het autoverkeer te scheiden wordt voor (brom)fietsers tegen die tijd  een tijdelijke fietsbrug over het kanaal geplaatst. Naar verwachting is de parallelbrug na de zomer van 2016 gereed.

Meer informatie

Meer informatie www.noord-holland.nl/N241. Voor vragen kan men contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis), of per e-mail: infoN241@noord-holland.nl.

 

Tags: , Last modified: 4 mei 2016
Sluiten