Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Spanning terug in America’s Cup

10:58

emirates bijna omNa de twee hopeloos verloren wedtrijden in de 6e en 7e ronde van de America’s Cup finales, herpakte de verdediger Oracle Team USA zich in race 8 en 9. Race 10 werd weer gewonnen door de uitdager Emirates Team New Zealand met een miniem verschil van 16 seconden. Daarmee zou de stand op 7-3 in het voordeel van de Nieuw-Zeeland staan. Echter door de puntenstraf voor de Amerikanen staat het nu 7-1. Nieuw Zeeland heeft nog twee overwinningen nodig om de oudste sporttrofee ter wereld te winnen.

Achilleshiel
De kans dat de Kiwi’s de America’s Cup mee naar huis nemen begint nu levensgroot te worden. De Amerikanen moeten nog twee races winnen tegenover twee voor de Kiwi’s. Echter, ook de verschillen in bootsnelheid, manoeuvres en tactiek zijn tot een minimum teruggebracht. Terwijl race acht effectief door de Amerikanen werd gewonnen door falende hydrauliek in het vleugelzeil van de Kiwi’s – de AC72  ging bijna om-, blinkten de Amerikanen in race negen uit met een betere start en hogere bootsnelheden. Het derde rak, een kruisrak, was tijdens alle finale series tot nu toe duidelijk de achilleshiel van de Amerikanen. Daar was in race acht, negen en tien niks meer van te zien.

Wedstrijdschema
Door de verbeteringen die de Amerikanen hebben kunnen realiseren wordt er in ieder geval nog twee keer een race gevaren.  Dinsdag 17 september worden de races live uitgezonden op het Youtube kanaal van de America’s Cup om 22.15 en 23.15 BST+1.

Nieuw- Zeeland slaat bijna om
http://youtu.be/yoOjcDf_dJA

 

Tags: Last modified: 16 september 2013
Sluiten