Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Slagveld in olympische zeilweek Hyeres

22:42

HyeresDe 470-zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout zijn de worldcup in Hyeres goed gestart. Het duo gaat met een tweede en eerste plaats aan de leiding.HyeresDe 470-zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout zijn de worldcup in Hyeres goed gestart. Het duo gaat met een tweede en eerste plaats aan de leiding.
De openingsdag aan de kust van de Zuid-Franse Provence-Alpes-Côte d’Azur werd gekenmerkt door veel wind. Omstandigheden waarmee de Nederlanders tijdens de olympische zeilweek over het algemeen wel raad weten. Sven en Kalle Coster wisten de eerste race te winnen, de tweede werden ze vijfde. De 470-zeilers staan derde.

In de Laser Radial moet wereldkampioen Marit Bouwmeester na twee races haar trainingsmaatje Claire Blom voor zich dulden. De Friezin scoorde een tweede en vierde plaats en staat vijfde. Een plaats achter Claire Blom.

HyeresIn de 2.4 klasse ontstond een slagveld. Volgens Andre Rademaker zonken acht boten en verloren twee de mast. ‘’Het was overleven. Bij mij deed mijn lenspomp het niet,’’ aldus Rademaker die wel wist te finishen. Thierry Schmitter lukte dat niet. Barend Kol werd zevende. (EvS)

Tags: , , , , , , Last modified: 22 april 2012
Sluiten