Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Sir Robin Knox Johnston naar start Route du Rhum

15:13

Sir Robin Knox-Johnston onboard his Open 60 yacht, Grey Power ahead of the start of the Route du Rhum.Sir Robin Knox Johnston, 75 jaar, is vanochtend vertrokken uit Portsmouth, Groot-Brittannië, op zijn Open 60 Grey Power. De bestemming is St. Malo, waar hij op 2 november aan de start verschijnt van de Franse oceaanklassieker Route du Rhum.

2e keer

Het is de tweede keer dat de routinier deelneemt aan de tweejaarlijkse solorace van 3500 mijl naar Guadeloupe.  Ook in 1982 deed hij al mee op 70-voet catamaran Sea Falcon. Knox Johnston, bekend van het eerste non-stop solo rond de wereld zeilrecord tijdens de Golden Globe Challenge in 68/69, verklaart dat hij topfit is. “Ik voel me goed en erg sterk, maar ik heb vooral heel veel zin om weer solo te zeilen.”

Omdopen

De oudste deelnemer van het veld geeft nu al aan dat hij de race niet zal winnen, “…maar de meeste lol zal ik al halen uit het feit dat ik ueberhaupt meeding naar een eindklassering. Ik heb de afgelopen tijd veel dagen op het water gezeten, maar ook zelf veel gewerkt aan mijn boot, dus ik ben er helemaal klaar voor”. In de Round Britain and Ireland Race eerder dit jaar moest hij opgeven toen zijn grootzeil scheurde. In 2005/2006 deed hij ook al met deze boot mee, die toen nog Saga heette. Hopelijk brengt het omdopen Sir Robin Knox-Johnston onboard his Open 60 yacht, Grey Power ahead of the start of the Route du Rhum.naar de meer gepaste naam Grey Power hem geen ongeluk. Wij wensen hem alvast een goede vaart!

www.routedurhum.com

 

 

Last modified: 26 maart 2015
Sluiten