Nieuws

Ronde om Noord-Holland Live

Zeilen volgt morgen en overmorgen de Ronde om Noord-Holland. Via Twitter en de eigen site houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

12:02

De Ronde om Noord-Holland, dit jaar alweer voor de dertiende keer, is een van Nederlands bekendste toer-/zeilwedstrijden. Voor velen is dit het evenement van het jaar, zowel voor de fanatiekelingen als degenen die voor het eerst de zee op gaan. Er wordt gestart in Muiden en daarna gaat het via het Markermeer, IJsselmeer, de Waddenzee en de Noordzee naar IJmuiden.

De Ronde om Noord-Holland begon met het idee om meer mensen te laten kennismaken met het varen op het Wad en op zee. Nog steeds is het voor veel mensen hun eerste kennismaking met deze vaargebieden, al is de Ronde inmiddels meer dan dat. 1267 zeilers op 293 boten verschijnen morgenochtend in Muiden aan de start.

Hen wacht een wedstrijd die op zijn laatst om 17.00 uur op zaterdagmiddag eindigt. Wij houden u via onze eigen site en onze Twitteraccount op de hoogte. Wie ligt er voorraan, wie achteraan, wat blijkt de beste route over het Wad, hoe is het met de wind? Wij praten met mensen van de organisatie, plaatsen foto’s en houden via sms en email contact met een aantal deelnemers. Zo krijgt u een compleet beeld van het wedstrijdverloop en de sfeer aan boord.

Wij wensen de deelnemers aan de Ronde en diegenen die hem volgen veel plezier. Morgenochtend om 09.30 uur starten wij met de berichtgeving.

Last modified: 18 juni 2009
Sluiten