Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Regates Royales – Trophee Panerai

08:16

De 35e editie van de Regates Royales – Trophee Panerai gaat bijna van start met 90 klassieke jachten, 40 Draken en 8 Broad One Design (BZV) schepen. De baai van Cannes is het decor van ongeveer duizend zeilers uit de hele wereld, die daar op 21 september verzamelen.

MoonKlassieke schepen

Aan de regatta doen ten minste 90 klassieke jachten mee aan de strijd om de titel. Prachtige jachten waarvan 22 van 20 meter lang, 9 meer dan 30 meter en 3 meer dan 40 meter met een zeiloppervlakte van 1200 vierkante meter. Deze majestueuze schepen vertonen een waar schouwspel voor het publiek. Naast dat het een show is, zeilen de bemanningsleden een serieuze wedstrijd waar zij fanatiek om de hoofdprijs strijden.

Draak en BZV

De Regates Royales zou niet zijn wat het is zonder de Draken, elke editie komen tientallen bemanningsleden uit heel Europa om hun 8,90 meter lange schepen klaar te maken voor de eerste start op dinsdag. Tijdens de week is er een lange reeks van wedstrijden. Het wedstrijdcomite organiseert een tiental races voor de groep wedstrijdzeilers die zullen strijden in de Drakenklasse.

Van de Broad One Design klassen verwacht de organistaie een groot spektakel. Een nieuwe klasse die naar zeggen zal zorgen voor zowel spannende als leuke race om naar te kijken.

Een eerbetoon

Jean-Claude Montesinos, voorzitter van de Yacht Club de Cannes, organisator en ziel van de Regates Royales is onlangs overleden. Zijn levenslust en energie die hij altijd in het evenement stopte zal gemist worden tijdens de 35e editie. De Regates Royales van 2013 ziet de organisatie en velen met hen dan ook als eerbetoon aan Montesinos.

Régate Royales – Cannes 2012

http://youtu.be/Yc04W9NBnno

 

Fotografie: Jerome  Kelagopian – Régates Royales Trophée Panerai

Last modified: 19 september 2013
Sluiten