Actueel, Nieuws

Recife geen stopover Volvo Ocean Race

15:49

Team SCA VOR

route vorKaapstad neemt de eerste stopover van de Volvo Ocean Race 2014-2015 over. De Braziliaanse plaats Recife zou als eerste worden aangedaan door de wedstrijdvloot vanwege de deelname van een team uit provincie Pernambuco. Het team krijgt de deelname helaas niet rond en dus vervalt Recife als stopover. Dat maakte de wedstrijdorganisatie bekend vanuit het hoofdkwartier Kaapstad.

Route

“Het is uiteraard teleurstellend dat we in de editie van 2014-15 niet naar Recife zullen gaan, maar Brazilië is goed vertegenwoordigd met een stop in Itajaí”, zegt CEO van de Volvo Ocean Race Knut Frostad. De Braziliaanse staat Santa Catarine blijft in de race. De plaats Itajaí vormt het rustpunt na de zware etappe over het zuidelijke gedeelte van de Grote Oceaan. De route voert de deelnemers van Alicante in Spanje, via Kaapstad naar Abu Dhabi. Van daar gaat de vloot over het noordelijke deel van de Indische Oceaan naar Sanya in China en verder naar Auckland in Nieuw Zeeland. Na de oversteek van de Grote Ocean doen de wedstrijdteams Itajaí aan en gaan via laatste halte Newport in de Verenigde Staten weer terug naar de finish in Alicante.

Afgelopen zondag vierde de organisatie van de Volvo Ocean Race het veertigjarig bestaan van de wedstrijd, die ooit begon als de Whitbread Round the World Race in 1973.

Foto’s Volvo Ocean Race

 

Tags: , Last modified: 13 september 2013
Sluiten