Actueel, Nieuws, Video

Postma vecht zich terug naar top drie op EK Barcelona

11:04

Na drie dagen staat zeiler Pieter-Jan Postma op een derde plaats in het algemeen klassement van het EK Finn in Barcelona. De 34-jarige Fries heeft 43 punten na vier races. Josh Junior uit Nieuw-Zeeland gaat aan de leiding in het Open EK met 20 punten, gevolgd door de Hongaar Zsombor Berecz met 29 punten. Zaterdag 12 maart valt de beslissing tijdens de medalrace

Postma zijn 33ste plaats in de openingsrace van maandag weegt vooralsnog zwaar, maar na race vijf mogen alle deelnemers hun slechtste resultaat aftrekken. Postma zeilde op woensdag 9 maart naar een derde plaats in de enige race van de dag. Postma: “Het was bizar koud vandaag, acht of negen graden. Vandaag maar één wedstrijd. Belangrijk was initiatief bij de start, ik lag meteen goed voorop. Daarna heb ik mooi de windvlagen gepakt en ben ik naar de top drie gevaren.”

Inhaalwedstrijden
Doordat er op maandag en woensdag slechts één van de geplande twee wedstrijden gevaren is, zal het wedstrijdcomité donderdag proberen om drie wedstrijden te zeilen. Zaterdag 12 maart staat de afsluitende medalrace met de beste 10 uit het klassement op het programma.

Open EK
Het toernooi is een Open EK. De titel van Europees kampioen gaat uiteindelijk naar de hoogst genoteerde European. Bekijk hier het volledige tussenklassement.

Lees ook: Postma klaar voor het EK in Barcelona

Tags: , Last modified: 18 maart 2016
Sluiten