Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Postma bijna op het podium

20:09

Pieter-Jan Postma grijpt net naast een podiumplaats. Postma had nog een race nodig tijdens het EK in de Finn Klasse in Warnemunde om een medaille te bemachtigen. Wegens gebrek aan wind ging de wedstrijd op de laatste dag van het EK niet door. De Nederlandse zeiler is als 4e geëindigd.

Goed einde

Postma kijkt terug op een toernooi waarin hij slecht startte en goed terugkwam. ‘Ik ben slecht begonnen met die 42ste plek op de eerste dag. Maar ik heb me daarna goed teruggevochten en een paar uitstekende resultaten neergezet. Ik had graag de kans gehad om me vandaag nog op het podium te zeilen, maar het race comité beslist. Ik kan daarmee leven, geen issue. Ik heb zelf punten verspeeld en ik weet waar.’ Aldus Postma.

Goede prestaties

Coach Jacco Koops: ‘We houden een beetje een bittere smaak over van deze laatste dag, maar ik wil benadrukken dat we heel tevreden zijn over het pad dat we bewandelen. Pieter-Jan Postma vaart het hele jaar mee in de top. Dat mag je wel constant noemen. Een tweede plaats in Palma, vierde in Hyeres, tweede in Medemblik en nu weer vierde op het EK. Het morsen van punten moet minder. Beetje bij beetje. We weten waar we het laten liggen. Maar dat kost tijd. Grote ups en downs kent PJ niet meer. Iets vaker op het podium is het doel.’

Last modified: 27 juli 2013
Sluiten