Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Oranjezeilers doen het goed in Hyeres

21:48

SAILING - OLYMPIC SERIES - SEMAINE OLYMPIQUE FRANCAISE ( SOF ) - HYERES

SAILING - OLYMPIC SERIES - SEMAINE OLYMPIQUE FRANCAISE ( SOF ) - HYERES Na twee dagen zeilen tijdens de ISAF Wereldbekerwedstrijden in het Zuid-Franse Hyeres staan de oranjezeilers er goed voor.SAILING - OLYMPIC SERIES - SEMAINE OLYMPIQUE FRANCAISE ( SOF ) - HYERESNa twee dagen zeilen tijdens de ISAF Wereldbekerwedstrijden in het Zuid-Franse Hyeres staan de oranjezeilers er goed voor.  Lisa Westerhof en Lobke Berkhout gaan aan de leiding in de 470-klasse. Marit Bouwmeester staat vierde in de Laser radial klasse. In de 2.4mR zijn de drie Paralympische zeilers verwikkeld in hun strijd om de nationale selectie. De Paralympische Sonarzeilers staan tweede.

Lobke Berkhout keerde tevreden terug in de haven. ‘’Het gaat hartstikke goed. Snelheid is goed, daar zijn we ontzettend blij mee. En we zijn met een aantal processen aan het werk, en nu vallen dingen goed op zijn plek. Met meer wind is dat makkelijker dan met minder maar dat is wel heel belangrijk.”

Marit Bouwmeester had een moeilijke dag. “Het was niet eenvoudig om het bij te houden qua snelheid. Ik heb niet slecht gevaren, maar ik moet echt beter omschakelen. We hebben zoveel aandacht besteed om beter te worden in licht weer. Dat is echt gelukt… maar nu is het wennen als het harder waait. Ik ben meer allround geworden. En deze omstandigheden zijn in het voordeel van de zwaardere meiden. Kleine golven, waar je weinig op kan sturen, maar gewoon doorheen moet duwen.”

In de Paralympische 2.4mR klasse vechten Barend Kol, Andre Rademaker en Thierry Schmitter om het Paralympische ticket. Indien alle drie zeilers over een olympische nominatie en vormbehoud beschikken zal de Nationale selectie bepalen wie Nederland vertegenwoordigt. De winnaar van die selectie is diegene met het beste opgetelde resultaat heeft van dit Franse evenement en Sail for Gold in juni van dit jaar in Weymouth.
Barend Kol staat er in Hyeres het beste voor op een 7de plaats. Schmitter staat 9de en Rademaker 10de.

Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen kwamen maandag voor het eerst in actie. De Sonarzeilers maakte in race twee een fout, door al naar de finish te zeilen, terwijl ze nog een ronde moesten varen.

Sven en Kalle Coster hebben de snelheid bij veel wind weer terug. Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen moeten de 470-zeilers nog een halve nominatie bij elkaar zeilen. Daarvoor moeten ze in Hyeres bij de top 6 varen. (EvS)

Tags: , , , , , , , Last modified: 23 april 2012
Sluiten