Actueel, Nieuws

Optimist-zeilen Leidsenhage succes ondanks harde wind

08:10

De vijver in Leidsenhage is dit weekend goed gevuld met Optimisten. Ondanks de harde wind is de sfeer goed en zijn er veel kinderen die het water op gaan om voor het eerst een stukje te zeilen. Piet Epskamp van het winkelcentrum, is erg tevreden over het evenement.

Optimist zeilen winkelcentrum Leidsenhage“Het is hartstikke leuk, kinderen konden zich van te voren aanmelden. Het zat al snel aardig vol, we hebben wel rekening gehouden met spontane aanloop en hiervoor steeds wat bootjes vrij gehouden”, aldus Epskamp. Dat bleek maar goed ook, de hele dag kwamen er ouders met kinderen die toch ook wel even wilden zeilen. De kinderen zijn ook erg enthousiast. “Ik kom zeker nog terug dit weekend, en anders volgende week wel!” Roept een enthousiaste zeiler. Tijdens het Volvo Ocean Race Festival, op 18, 19 en 20 juni, zijn er ook genoeg mogelijkheden voor kinderen om in een Optimist te zeilen.

Epskamp is erg tevreden over het evenement. “We organiseren hier allerlei activiteiten, zo is er volgend weekend een old timer dag. We gaan zeker kijken of we nog eens zoiets voor de kinderen kunnen organiseren. Morgen is er nog een dag dat we gaan zeilen, dan wordt het zelfs iets mooier weer.” Zondag 14 juni kunnen kinderen weer de hele dag in een Optimist-zeilen in winkelcentrum Leidsenhage. De Optimisten liggen van 11.00 tot 17.00 uur in de vijver van het winkelcentrum.

Tags: , Last modified: 16 juni 2015
Sluiten