Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

ONK Matchracen onder 25

08:09

De Dutch Match & Team Racing Association (DMTRA) organiseert voor de tweede maal het ONK Matchracen onder de 25 jaar. In Medemblik varen de deelnemers met Elliott 6M’s, het type boot dat op de Spelen in Londen is gebruikt. De wedstrijden zijn op 12, 13 en 14 september.

Elliott 6M Voor dit evenement worden tien schippers uitgenodigd. Er geldt een leeftijdsbeperking; alle schippers en bemanningsleden moeten op 15 september 2014 jonger zijn dan 25 jaar. Daarnaast moet een team bestaan uit drie bemanningsleden.

Matchracen

Matchracen is een spectaculaire en aparte tak van het wedstrijdzeilen. Het principe is eenvoudig. Er zijn twee zeilboten op het water en de eerste die over de finishlijn gaat heeft gewonnen.

Matchracen staat in veel landen momenteel sterk in de belangstelling. Nederland blijft nog een beetje achter in het enthousiasme voor deze zeilwedstrijden, maar ook hier zijn steeds meer matchracers aan het komen. Vorig jaar is de eerste versie van het ONK jeugd gevaren met een sterk veld, onder meer met drie schippers uit de top 100 van de ISAF Open Ranking list.

Inschrijven

Deelname aan het ONK bedraagt 300 euro. De kosten zijn inclusief ontbijt en lunch en het captainsdiner op zaterdag.

Voor meer informatie en het inschrijfformulier kunt u terecht op de evenementenpagina van de website van DMTRA.

Foto: Yvonne Ransijn

Last modified: 13 augustus 2014
Sluiten