Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Olympisch topzeilen in Medemblik

14:59

De Delta Lloyd Regatta in Medemblik is de laatste mogelijkheid om voor de Olympische Spelen onze zeilende olympiërs in eigen land in actie te zien. De 28e editie gaat volgende week dinsdag van start en wordt zaterdag 26 mei op feestelijke wijze afgesloten tijdens Delta Lloyd Sounds.

De Delta Lloyd Regatta in Medemblik is de laatste mogelijkheid om voor de Olympische Spelen onze zeilende olympiërs in eigen land in actie te zien. De 28e editie gaat volgende week dinsdag van start en wordt zaterdag 26 mei op feestelijke wijze afgesloten tijdens Delta Lloyd Sounds.

Liefhebbers van topzeilen komen volgende week aan hun trekken in Medemblik waar de beste zeilers uit de wereld in de olympische klassen tegen elkaar zullen strijden om de wereldbeker.

In de afgelopen 27 jaar is de organisatie van de regatta altijd vooruitstrevend geweest in het introduceren van nieuwe ideeën die hebben bijgedragen om de wedstrijdzeilsport populairder te maken bij een groot publiek.
Ook dit jaar heeft Medemblik een primeur. Via een 3D Tracking & Tracing systeem kunnen alle races de hele week via http://www.deltalloydregatta.org/ te volgen zijn.

De beslissende medalraces op zaterdag zullen ook dit keer vlak onder de wal van het Regatta Center worden gevaren. Leuk voor publiek dat letterlijk eerste rang zit.

Kortere races
Voor deze editie is het format van het wedstrijdprogramma voor een aantal klassen aangepast.
In plaats van vijf dagen zullen de Laser Radial, 470 en Finnzeilers alleen de laatste drie dagen in actie komen. “Dit is besloten vanwege het drukke programma van de zeilers in dit Olympisch jaar, maar zeker ook omdat wij als organisatie geloven in de aantrekkelijkheid van korte races,’’ aldus Arjen Rahusen, voorzitter van de Delta Lloyd Regatta.
De Laserzeilers, de RS:X surfers en de paralympische zeilers in de 2.4mR en Sonar beginnen dinsdag aan de Delta Lloyd Regatta. De eerste start is om 11.00 uur.

Lobke Berkhout, 470-zeilster, zal maandag in Kasteel Radboud de officiële openingshandeling verrichten.
Rondom het topzeilen is in samenwerking met de gemeente Medemblik en sponsor Delta Lloyd een gevarieerd activiteiten programma georganiseerd. Zo kunnen leerlingen van de basisscholen zeilclinics volgen. Een hoogtepunt moet zaterdag (vanaf 15.30 uur aan de Vooroever) het concert worden met optredens van Ilse de Lange en Van Velzen.
Symbolisch worden de zeilers en zeilsters uitgezwaaid die van de zomer tijdens de Olympische Spelen in Weymouth om de zeilmedailles gaan strijden.

Alle ogen zullen dan gericht zijn op onze toppers, waaronder windsurfer Dorian van Rijsselberge, de 470-zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout, de matchraceploeg, Finnzeiler Pieter-Jan Postma en Laser Radial zeilster Marit Bouwmeester die zeilgeschiedenis kunnen schrijven.

(EvS)

Foto Eric van Staten

Tags: , Last modified: 18 mei 2012
Sluiten