Nieuws

Nieuwe jachthaven voor passanten in Vlissingen

09:46

Sinds augustus zijn passanten welkom in de nieuwe jachthaven in het centrum van Vlissingen. Stadshaven Scheldekwartier wordt geëxploiteerd door VVW Schelde.

De nieuwe haven biedt plaats aan 32 passanten. De overige 27 ligplaatsen zijn verkocht aan omwonenden. Voorzitter Sal Cracau: “Er waren tijdens de mooie nazomer al aardig wat dagen dat alle 32 passantenplekken vol waren. Om de havenmeester te assisteren was er een student die in een rubberbootje die op en neer pendelde tussen de nieuwe jachthaven en de eigen haven.” In de verenigingshaven aan de jachthavenweg zijn nog eens 40 tot 50 passantenplaatsen te vinden.

Onder de brug

Om in de stadshaven te komen moet je door een brug die vier keer per dag en een ‘s nachts open gaat. Nautische Centrale Vlissingen zorgt daarvoor en is te bereiken via marifoonkanaal 22. Cracau: “We zijn nog met de gemeente in conclaaf om de brug vaker te mogen openen.”

Milieuvriendelijk

De nieuwe stadshaven Scheldekwartier beschikt over een drijvend havenkantoor en sanitair. De Blauwe Vlag, de internationale onderscheiding voor jachthavens die milieuvriendelijk te werk gaan, wappert er fier.

Tags: Last modified: 14 oktober 2021
Sluiten