Nieuws

77-jarige solozeilster zet nieuw wereldrecord neer

15:24

Een Britse vrouwelijk zeilster van 77 jaar oud, Jeanne Socrates, is volgens de Royal Victoria Yacht Club de oudste persoon die solo, non-stop en zonder hulp rond de wereld heeft gezeild. Afgelopen oktober verliet Socrates aan boord van haar 11 meter lange SV Nereida Victoria. Vervolgens bracht zij meer dan 330 dagen alleen op zee door.

Op zaterdagmiddag 7 september zette ze voor het eerst weer voet aan wal op dezelfde plek waar ze elf maanden eerder, op 3 oktober 2018, de trossen losgooide. Honderden mensen verzamelden zich op de kade om de solozeilster een warm welkom te geven. Na 300 dagen op zee verbrak Socrates het wereldrecord voor de oudste persoon die solo en zonder hulp de wereld rond zeilde.

Sinds 2016 heeft Socrates verschillende pogingen gedaan om de oudste persoon te worden die solo de wereld rondvaart, maar continu kreeg zij te maken met tegenslagen als slecht weer, schade aan de boot of lichamelijk letsel.

Haar tweede wereldrecord

Socrates had al eerder het record voor de oudste vrouw die solo rond de wereld zeilt op haar naam gezet. Ze vestigde dat record in 2012-2013. Destijds bracht zij 259 dagen op zee door. Deze reis startte en eindigde ze eveneens in Victoria.

Korte docu

Bekijk hieronder een korte docu die is gemaakt voor Socrates’ vertrek.

Wil je meer leuke records rondom zeilen te weten komen? Klik dan hier!

Omslagfoto: Screenshot YouTube-video Good Old Boat Magazine

Tags: , , , Last modified: 9 september 2019
Sluiten