Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Neutrogena maakt technische pitstop in Nieuw-Zeeland

16:37

neutrogenaGuillermo Altadill en Jose Muñoz van team Neutrogena moeten noodgedwongen een pitstop maken in Nieuw-Zeeland om hun motor te repareren. In de vroege ochtend van woensdag 11 februari schreven zij aan de organisatie van de Barcelona World Race: “We hebben een probleem met de hoofdmotor waardoor we de accu’s niet meer kunnen laden. We zeilen naar Nieuw-Zeeland voor reserveonderdelen en verwachten na vierentwintig uur weer volledig mee te kunnen racen.”

‘We kunnen nog winnen’
Vanaf hun positie was het toen nog zo’n veertig uur zeilen naar het havenstadje Invercargill. “Op dit moment moeten we op de hand varen en gebruiken we de elektronische navigatie zo min mogelijk. Gelukkig hebben we voldoende water gemaakt”, aldus Altadill. In totaal zal het duo bijna duizend mijl omvaren om de motor te repareren. “We zijn erg teleurgesteld dat we door falende techniek nu onze tweede plek waarschijnlijk uit handen moeten geven. Maar het hoort bij de race, die bovendien nog lang is. Wie weet wat er nog kan gebeuren. Als het ons overkomt, kan het anderen ook overkomen.”

Vierentwintig uur sleutelen
Het is in de non-stop rond de wereld zeilrace toegestaan om een pitstop te maken voor reparaties. Deze moet minimaal 24 uur en mag maximaal 8 dagen duren. Bijna veertig dagen na de start van de wedstrijd is dit de eerste noodzakelijke tussenstop van de acht deelnemers sterke vloot. Eerder viel team Hugo Boss van schipper Alex Thomson al uit doordat de mast overboord viel.

Stand na tweeënveertig dagen zeilen 
1. Cheminées Poujoulat
2. Neutrogena  +361 m
3. Gaes Centros Auditivos +1511 m
4. Renault Captur +1789 m
5. We are Water +2485 m
6. One Planet, One Ocean/Pharmaton +3434 m
7. Spirit of Hungary +4081 m
8. Hugo Boss  – gestopt…

Last modified: 12 februari 2015
Sluiten