Nieuws

Neem een kijkje op de historische scheepswerf in Edam

Kom langs op zaterdag 30 maart

14:45

Op de historische scheepswerf in Edam is het zaterdag 30 maart ambachtendag. Er is dan van alles te doen voor jong tot oud. Kom touw knopen, bier brouwen, zeil maken, vis roken of sieraden smeden. En bewonder natuurlijk ook het pronkstuk, Wieringeraak WR167.

De Stichting Historische Werf Edam (SHWE) is opgericht voor het behoud en voortbestaan van Historische Scheepswerf Groot in Edam. De laatste overgebleven, nog werkende, eeuwenoude scheepswerf van vele die Edam ooit rijk was. De SHWE heeft ook als doel om de kennis over scheepsambachten over te dragen en te behouden voor de generaties die nog komen gaan.

Pronkstuk WR167

Tegenwoordig werken vrijwilligers hard aan Wieringeraak WR167. Het schip wordt gerestaureerd en moet in de vaart blijven. De aak is het pronkstuk van de stichting en die kun je op de ambachtendag natuurlijk ook aanschouwen. Verder kun je kanoën op het Boerenverdriet en op de Voor- en Nieuwe haven. Er komt ook een kleine sleepboot waarop je een stukje mee kunt varen. En met een sterke magneet wordt er gevist. Er liggen talloze ijzeren voorwerpen rondom de werf in het water, zoals het VOC-muntje, dat er een paar jaar terug is gevonden.

Iedereen is welkom op zaterdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur op de Historische Scheepswerf Groot, Lingerzijde 25 in Edam. De entree bedraagt €2,50 (kinderen tot vier jaar €1,00). Klik hier voor meer informatie.

Bekijk hieronder nostalgische beelden van de scheepswerf

Omslagfoto: © Gouwenaar/CC BY-SA 1.0

Tags: , Last modified: 29 maart 2024
Sluiten