Actueel, Nieuws

Nederlandse surfers presteren goed

09:36

De Nederlandse windsurfers uit de Delta Lloyd Kernploeg verrichten goed werk in Italië. Dorian van Rijsselberghe blijft aan de leiding na vijf gezeilde races. De Texelaar scoorde een derde plaats. Bij de vrouwen won Lilian de Geus de enige race die gisteren gevaren werd. Kiran Badloe noteerde een vierde plaats.

Eerste wedstrijden in gold fleet

EK RSX 2015.Het veld van deelnemers was vanaf gisteren ingedeeld in twee groepen op basis van de ranglijst. In de Gold Fleet scoorde Van Rijsselberghe in de hele lichte omstandigheden wederom een goed resultaat.

De olympisch kampioen gaat nog steeds aan de leiding met zes punten. Zijn directe concurrent in de strijd voor de Europese titel is op dit moment de Zwitser Mateo Sanz Lanz met 16 punten.

Van Rijsselberghe zei gisteren: “Genoten van de rustdag. Het is prachtige locatie, lekker warm, maar er staat weinig wind. Vandaag hebben we lang moeten wachten. Het waren marginale condities. Ik heb behoorlijk hard moeten pompen.”
Bij de dames staat Lilian de Geus in de open lijst (alle landen) op een achtste plaats.

Morgen, 26 juni worden er maximaal drie wedstrijden gevaren. Dan vervolgen de beste tien van het mannen- en damesklassement de serie met de afsluitende medalrace op zaterdag 27 juni.

 

Tags: , Last modified: 17 maart 2016
Sluiten