Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Van Schaardenburg in de top tien

07:59

Op de voorlaatste dag van het WK Laser in het Mexicaanse Nuevo Vallarta zeilde Rutger van Schaardenburg de top tien binnen. Met nog twee races te gaan staat Van Schaardenburg tiende in het klassement. Nicholas Heiner staat nu op de 19e plaats. De Brit Nick Thompson begint vandaag, woensdag 18 mei, als leider in het klassement aan de twee laatste races. De Laser-klasse kent geen medalrace.

Van Schaardenburg

Van SchaardenburgRutger van Schaardenburg zeilde door een achtste en 15de plek op de voorlaatste dag naar de tiende plaats in het klassement. Van Schaardenburg: “Het was weer een goede dag. Beide races had ik een goede start. In de eerste wedstrijd heb ik het plan goed uitgevoerd maar zat het toch wat tegen. Ik kwam niet super bij de eerste bovenboei, had een beetje pech. Vervolgens ben ik weer goed naar voren gevaren en het tweede kruisrak ging het goed. In de tweede wedstrijd had ik wel weer last van de vermoeidheid. Ik had geen heel duidelijk plan voor ogen. Daardoor mis ik de eerste slag en kom achteraan te liggen. Vervolgens heb ik de knop weer weten om te zetten en een hele goede race gevaren en veel boten ingehaald. Uiteindelijk naar een vijftiende plek, wat een hele goede prestatie is als je kijkt naar het aantal mensen dat ik daarvoor moest inhalen. Dus ik ben wel blij met vandaag ondanks dat het pittig was.”

Van Schaardenburg vervolgt: “Wat leuk is om te zien is dat ik elke dag beter aan het varen ben. Zeker de eerste dag had ik heel veel last van de hitte maar dat gaat nu elke dag beter. Technisch is het varen hier voor mij nog vrij lastig maar met mijn coach Dan Slater komen we er samen steeds beter uit. Zowel aan de wind als voor de wind lukt het om de boot steeds harder te laten gaan dus dat is mooi. Nog een dag te gaan, ik sta nu tiende met nog een mooie uitgangspositie om wat plekken op te schuiven. Daar ga ik hard voor knokken.”

Nicholas Heiner

Heiner zeilde dinsdag naar een 17e en vierde plaats. Heiner: “Weer een hele degelijke Goldfleet-dag. De eerste wedstrijd had ik een goede comeback, er had veel meer ingezeten. Ik moet iets meer risico nemen, ik begon weer te vroeg met verdedigen. In de tweede wedstrijd ging ik gewoon de goede kant op en ben ik een beetje naar voren gevaren. Ik heb er alles uitgehaald. Het is mooi om uiteindelijk met een goed gevoel van het water te komen. Woensdag is de laatste dag en die moet de beste zijn.”

Tags: , Last modified: 18 mei 2016
Sluiten