Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Nederlandse 49erFX zeilsters net naast het podium

09:30

Op de Europese Kampioenschappen 49erFX zijn beide Nederlandse zeilteams in de top vijf geëindigd. Zaterdag 16 april werden uiteindelijk nog drie reguliere wedstrijden en de afsluitende medalrace gevaren in Barcelona. Het team van Annemiek Bekkering en Annette Duetz eindigde als vierde in het EK klassement. Nina Keijzer en Claire Blom, het andere Nederlandse duo, eindigde in hetzelfde klassement op de vijfde plaats. De Europese titel ging naar het Deense duo Hansen en Salskov-Iversen.

Bekkering en Duetz

TeamDeltaLloyd.tomasmoyaphoto-TM©10Op de afsluitende dag voeren Annemiek Bekkering en Annette Duetz in de laatste drie reguliere races naar een vijfde, derde en 17e plaats. Het duo, uitkomend voor de Delta Lloyd Talentploeg, sloot het toernooi uiteindelijk af op de zesde plaats, nadat ze in de afsluitende medalrace ook als zesde over de finish kwamen. Aangezien het een open EK is, met ook niet Europese landen aan de start, eindigde het duo uiteindelijk als vierde in het EK klassement.

Keijzer en Blom

4199.TeamDeltaLloyd.Blom KeijzerNina Keijzer en Claire Blom werden op de laatste dag 18e, tiende en zevende en finishten in de medalrace als achtste. Het duo, uitkomend voor Team Magic Marine, werd uiteindelijk vijfde in de eindrangschikking van dit Europees Kampioenschap en zevende in de ranglijst van het Open EK waaraan, 37 teams deelnamen.

Dit EK telde niet mee voor olympische kwalificatie. Keijzer en Blom hebben de interne nationale selectie al gewonnen, maar moeten nog voldoen aan de eis van NOC*NSF. Dit kan alleen nog gebeuren tijdens de volgende wereldbekerwedstrijden, van 25 april t/m 1 mei, in het Zuid-Franse Hyères. De eis is dan top acht in de op land geschoonde eindrangschikking.

Klassement Open EK

1. Hansen en Salskov-Iversen, DEN, 84 pnt.
2. Conti en Clapcich, ITA, 86 pnt.
3. Echegoyen en Betanzos, ESP, 101 pnt.
4. Travascio en Branz, ARG, 101 pnt.
5. Maloney en Meech, NZL, 106 pnt.
6. Bekkering en Duetz, NED, 117 pnt.
7. Keijzer en Blom, NED, 134 pnt.
31. Kisters en Heijstek, NED, 295 pnt.

 

Tags: Last modified: 19 april 2016
Sluiten