Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

‘Nederlands zeilschip maakt surfen onmogelijk’

14:30

Het onder Nederlandse vlag varende zeiljacht Dwinger heeft hoogstwaarschijnlijk het Spaanse eiland Formentera van internet afgesloten. Dat zeggen de Spaanse autoriteiten, die vermoeden dat het ankeren van de opvarenden de oorzaak is van het internetprobleem.

DwingerBemanning vastgehouden

De zevenkoppige bemanning is in de Spaanse haven Torrevieja aangehouden door de Guardia Civil voor verhoor. Zij worden ervan verdacht dat ze bij het ophalen van het anker een glasvezelkabel hebben beschadigd. Volgens de havenmeester van Ibiza heeft Dwinger in verboden gebied geankerd en de waarschuwingen voor de onderzeese kabel genegeerd. Onderzoek moet uitwijzen of het ankeren daadwerkelijk de oorzaak is van de chaos die op het eiland is ontstaan.

Tijdelijke internetoplossing

Het is ‘een technologische uitval van de verbinding zonder precedent in de geschiedenis van Spanje’, meldde de Spaanse krant El Mundo. De verwachting is dat de reparatiewerkzaamheden van de kabel niet voor vrijdag of zaterdag starten. De eilanders kunnen tijdelijk gebruik maken van beperkt draadloos internet als noodoplossing. De autoriteiten zijn geschokt over de gebeurtenis, met oog op het beginnende toeristenseizoen.

Last modified: 20 juni 2013
Sluiten