Actueel, Nieuws

Team AkzoNobel in Volvo Ocean Race

15:17

Team AkzoNobel heeft zich ingeschreven voor de Volvo Ocean Race 2017-18, die finisht in Scheveningen. De boot wordt geschipperd door Simeon Tienpont. Hoofdsponsor is het in Amsterdam gevestigde verf- en chemiebedrijf AkzoNobel.

Schipper Tienpont

Simeon_Tienpont_MAT_MG_5219

Simeon Tienpont. Foto Team AkzoNobel

“Ik voel me vereerd dat ik de schipper ben van Team AkzoNobel”, zegt Tienpont. “We zijn allebei gefocust op high performance en succes.”

Het is de eerste keer dat Tienpont een Volvo Ocean Race-boot schippert, maar zijn zeil-cv is indrukwekkend. Hij voer in 2005-06 voor het eerst mee met de Volvo Ocean Race (VOR) aan boord van ABN AMRO II en was de laatste twee etappes aan boord van Team Vestas in de afgelopen editie van de VOR. Ook nam hij in de tussenliggende jaren deel aan de America’s Cup; bij BMW Oracle Racing en bij Team Oracle USA.

‘Winnende combinatie’

Conrad Keijzer van het Executive Committee van AkzoNobel licht de keus voor een VOR-campagne toe. “De Volvo Ocean Race biedt ons de mogelijkheid om te bouwen aan het merk voor een langere periode. Er bestaat geen andere manier waarop dat zo goed zou kunnen. Met Simeon Tienpont als schipper hebben we een winnende combinatie. Hij is een vastberaden en inspirerende leider, die veiligheid en teamwork vooropstelt.”

In het kader van de teampresentatie is de Scheveningse pier in een nieuw jasje gestoken, zodat de pier er bij de finish in 2018 er ook goed bij staat.

Openingsfoto Laurens Morel

Tags: , , , Last modified: 5 juli 2016
Sluiten