Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Nederland pakt zilver en brons op WK Yngling

11:01

Het WK Yngling vond dit jaar plaats bij het Oostenrijkse Wolfgangsee. In totaal verschenen 59 Ynglings aan de start. Nederland was vertegenwoordigd met 12 teams en eindigde met twee teams op het podium.

WK Yngling

WK2016podiumDe eerste wedstrijddag werd door onstabiele wind geteisterd waardoor de zeilers niet in actie kwamen. De volgende dagen maakten een hoop goed met voldoende wind en zon.

De Nederlanders presteerden goed, met maar liefst 7 Nederlandse teams in de top tien. Waaronder een 2e plaats voor Gert Roukema, Robbert Jan Kentgens en Michel Peulen. Een bijzondere derde plaats voor Kaj Moorman, Jasper Schuddeboom en Sam Peeks. Naast het brons is het drietal ook jeugdkampioen geworden.

Bekijk hier de volledige uitslagen.

WK 2017 in Sneek

Volgend jaar wordt het WK Yngling in Sneek gehouden en de voorbereiding zijn in volle gang. “Op het Sneekermeer zullen de wedstrijden voor een heel andere dynamiek zorgen dan in Oostenrijk en we hopen dat er net zoveel of zelfs meer Ynglings aan de start zullen liggen,” laat promotiecomWK Ynglingmissaris Yngling Club Holland Sarah Poorting weten. De Yngling klasse heeft een speciaal jeugdzeilplan om de klasse en het zeilen te promoten. Studenten en Young professionals tot en met 30 jaar kunnen hier voordelig aan deelnemen, kijk voor meer informatie op yngling.nl

Tags: , Last modified: 26 juli 2016
Sluiten