Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nationaal Regenboog Evenement in Groene Hart

09:00

IMG_1297IMG_1293
Een zeilevenement in de traditie van het skutsjesilen, maar dan met Regenbogen en niet in Friesland, maar op vijf plassen in het Hollandse-en Utrechtse plassengebied. Met die gedachte werd in 2011 nog enigszins voorzichtig gestart met het Nationaal Regenboog Evenement. Van 2 tot en met 7 juli beleeft de wedstrijdserie zijn derde editie. Inzet is de Zilveren Regenboog.

Gedurende vijf opeenvolgende dagen zullen viertien zeilteams opnieuw met elkaar de strijd aanbinden. Als een reizend circus zullen de Regenboogzeilers langs respectievelijk De Kagerplassen, Braassem, Westeinder, Vinkeveen en Nieuwkoop trekken. Rondom de competitie zijn allerlei activiteiten gepland die vooral tot doel hebben om belangstellenden, niet-zeilers, naar de waterkant te trekken en kennis te laten maken met de zeilsport. Maar ook om het gebied, het zogenaamde Groene Hart, te promoten.
De deelnemende teams vertegenwoordigen de organisaties en gemeenten Alphen a/d Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Bedrijfsleven Haarlemmermeer, Beleef de Bollenstreek en Provincies Utrecht en Zuid-Holland. Het evenement start op 2 juli in Leiden. Die dag varen de deelnemende teams in hun kleurrijke Regenbogen geen wedstrijden, maar presenteren zij zich met een mooie binnentocht in de stad bij de Poort van Leyden. De volgende dag staat de eerste wedstrijd op het programma en wel op de Kaag.
Gedurende het NRE zal Zeilen via de website verslag doen van de races door middel van interviews, beelden vanaf het water via Zeilen TV en het walgebeuren.
In Zeilen nr. 7 kunt u een uitgebreide voorbeschouwing lezen.

Foto Eric van Staten

Tags: Last modified: 24 juni 2013
Sluiten