Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws, Zeilen TV

Leiderdorp aan leiding Regenboog Evenement (video)

21:09


IMG_1905Team Leiderdorp gaat na de eerste zeildag van het Nationaal Regenboog Evenement aan de leiding in het klassement. De sterk aan populariteit winnende zeilrace ging op woensdag met een matige wind van start op de Kagerplassen bij Teylingen.

De 14 Regenbogen vormen de Koningsklasse in het zeilen. De karavaan doet na de eerste startdag nog het Braassemermeer, de Westeinderplassen, de Vinkeveense plassen en tot slot op zondag de Nieuwkoopseplassen aan. De NRE-2013 past zo mooi in deze tijd: duurzaam hardzeilen over Hollands en Utrechtse Plassen. Juist voor publiek een bijzondere belevenis bij aanvang van de zomer met prachtig weer ‘kijken naar zeilen met de giek over het terras’, zoals een van de deelnemers dat zo mooi zegt.

ZILVEREN REGENBOOG

Iedere wedstrijddag zeilen de 14 boten drie manches over korte banen. Deze korte wedstrijden van woensdag 3 juli werden achtereenvolgens gewonnen door gemeente Aalsmeer (met stuurman Marc Blees), gemeente Leiderdorp (met Eric Kampschreur) en provincie Zuid-Holland (met Cees Nater). Omdat Leiderdorp in de laatste manche een knappe tweede plaats behaalde, staat deze boot met Robert en Eric Kampschreur, Marcel de Jonge en Frank Bik op een mooie eerste plek. Dat geeft recht op de oranje wimpel, die tijdens het terugzeilen trots in top werd gehesen. Aalsmeer met stuurman Marc Blees staat tweede en Leiden (Frans Sluyters) staat knap derde.

Video Eric van Staten/ Zeilen TV

Tags: Last modified: 11 juli 2013
Sluiten