Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zuid-Holland wint Zilveren Regenboog

21:14

NRE  MijnNaamisHaze-foto-1234
Het team van Zuid-Holland heeft het Nationaal Regenboog Evenement gewonnen. Op de Nieuwkoopse plassen verspeelde Leiderdorp de leiding in het klassement.

De koplopers begonnen de dag met een minieme voorsprong van twee punten op naaste concurrent Zuid-Holland. Maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende voor de eindoverwinning. Ondanks winst van Aalsmeer op de finaledag, restte voor het water- en bloemendorp een derde plaats in het totaalklassement.

Het publiek aan de kant genoot van de spanning en sensatie in de laatste drie omlopen van deze aflevering. Bij de Watersportvereniging Noord-Zuid en bij het terras van Tijsterman zag het zwart van de mensen. Op motorjachten, in kano’s, op paddlingplanken en surfplanken en vanaf veel, héél veel kleine motorbootjes zagen de mensen van zeer nabij de wedstrijd.

De organisatie van het NRE kan terugkijken op een bijzonder geslaagd zeilfestijn.
Op De Kaag, Braassem, Westeinder, Vinkeveen en Nieuwekoop werd fel gestreden om de hoofdprijs, de Zilveren Regenboog. En het Groene Hart en de Hollandse en Utrechste plassen zijn weer wat meer op de toeristische kaart gezet.

Het NRE gemist? Kijk onder Zeilen TV voor de hoogtepunten.

Foto Wim Haze

Tags: Last modified: 7 juli 2013
Sluiten