Actueel, Nieuws

Bouwer SwedeStar koopt Najad

13:45

najad

najadHet Zweedse merk Najad is gered. De organisatie en productie is overgenomen door Lidsköpings Båtsnickeri, bouwer van onder andere SwedeStar-jachten.

Terug naar geboorteplaats

Najad werd in 2011 na faillissement overgenomen door motorjachtenbouwer Nord West. Na een tweede faillissement, dit keer van moederbedrijf Nord West, werden beide bedrijven verkocht aan Thomas Olausson en Runo Gillholm, respectievelijk vastgoedhandelaar en jachtimporteur/marina-eigenaar. Door de aankoop van Najad door Lidsköpings Båtsnickeri gaat het de bouw van Najads weer terug naar Henån, in de loods die speciaal voor de productie van Najad-jachten werd gebouwd.

Beste boten

“Het geeft veel voldoening om goed nieuws te kunnen brengen in deze zware tijden voor de botenmarkt. De aankoop van Najad, een van de best bekende merken op de markt, vult ons SwedeStar-programma uitstekend aan”, zegt Håkan Bengtsson, manager van SwedeStar en Lidsköping Båtsnickeri. “De aankoop van Najad is een langetermijninvestering, die is gedaan met eigen vermogen. Ons doel is niet om de meeste, maar om de beste boten te bouwen. Na een tijd van onzekerheid is Najad nu weer terug in een veilige haven.”

Het dealerschap voor Nederland blijft op de vertrouwde plek bij Najad Benelux in Scharendijke.

 

Last modified: 17 oktober 2013
Sluiten