Actueel, Nieuws

Opstelten reikt prijzen uit aan gewonde agenten

15:07

De Stichting Waardering Erkenning Politie en Stichting Miles4Justice organiseren een zeilwedstrijd voor gewonde hulpverleners van wie velen nog nooit op een zeilschip hebben gezeten. Op deze wijze willen de organisaties de deelnemers bedanken voor hun inzet voor de leefbaarheid en veiligheid in Nederland. Minister Opstelten zal aan het eind van de dag de prijzen uitreiken en zijn dank en waardering uitspreken voor deze dienders. Het is de eerste editie van deze Lemsterakenrace.

In het zonnetje zetten

Aan boord van een van de 8 Lemsteraken zullen 45 politiemannen en -vrouwen actief deelnemen aan een wedstrijd om de Miles4Justice Cup om op deze manier de broodnodige energie op te doen en even los te komen van de alledaagse beslommeringen. De nieuwe bemanningsleden hebben er in ieder geval al zin in. “Het is heel fijn dat we in het zonnetje worden gezet. Natuurlijk hoort het bij het risico van het vak dat je gewond raakt. Maar dat maakt de impact ervan echt niet kleiner. Ik ben benieuwd naar de ontmoetingen met collega’s. Maar vooral heb ik heel veel zin in het zeilen!” Aldus een gewonde politieagent.

Stichting Miles4Justice

Miles 4 Justuce Cup 2013

Stichting Miles4Justice vraagt sinds 2009 aandacht voor schendingen van mensenrechten. De oprichters en mensenrechtenadvocaten Carry Hamburger en Geert-Jan Knoops hebben naast een passie voor recht een absolute passie voor zeilen. Miles4Justice maakt het mogelijk om beide passies te combineren.

Middels de vele gewonnen zeilwedstrijden met het schip Miles4Justice wordt aandacht en sponsoring gevraagd om attentie te vragen voor schendingen van mensenrechten. Ieder jaar worden zeilwedstrijden georganiseerd om bepaalde groepen in het zonnetje te zetten. In 2013 is dit gedaan middels de Miles4Justice Cup voor 150 gewonde veteranen op 1 juni. De Lemsterakenrace voor gewonde hulpverleners is op woensdag 11 september 2013 in Medemblik. Voor meer informatie kunt u kijken op www.miles4justice.com

Last modified: 10 september 2013
Sluiten