Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Lustrumeditie Sevenstar Contest Cup succesvol

16:21

Afgelopen weekend stond de Oosterhaven van Medemblik in het teken van de 10e editie van de Sevenstar Contest Cup 2013. Bij aankomst in de haven op vrijdagavond wapperden de Nederlandse, Duitse, Engelse, Franse en Russische vlaggen vrolijk langs de kade.

Jubileum

Alweer voor de 10e keer organiseerde Contest Yachts voor Contest-eigenaren dit wedstrijdweekend. Het evenement trok dit jaar 32 deelnemers met schepen tussen de 27 en 57 voet. “Dit was een zeer geslaagde Contest Cup”, vertelt Arjen Conijn, directeur van Contest Yachts. “Het was een perfecte combinatie van zeilen en het vieren van de tweede lustrum editie. Na de wedstrijden was het één en al gezelligheid op de kade met een glaasje Berenburger om op te warmen en om het lustrum extra luister bij te zetten was iedereen uitgenodigd voor een feestelijke avond in Kasteel Radboud. De Contest Cup is echt uitgegroeid tot een jaarlijks internationaal trefpunt voor Contest-fans die het leuk vinden elkaar te ontmoeten”.

Sevenstar Contest Cup 2013

De wedstrijd

Contest-eigenaren uit Duitsland, Engeland, Rusland, België en Frankrijk streden sportief om de Cup en de mooie prijzen. De wedstrijdzeilers zijn net als voorgaande jaren in twee klassen gestart. Voor de Contesten met een lengte tot 40 voet is op zaterdag een kortere baan uitgezet dan voor de schepen van 40 voet en langer. Zondag is er eerst een korte baan gevaren en daarna een driehoeksbaan waarbij de gennakers en spinnakers gehesen werden. Naast deze wedstrijdklassen was ook de toertocht een succesvol onderdeel volgens Conijn.

Uitslagen

Sevenstar Contest Cup 2013 001

De wedstrijdleiding was in handen van het wedstrijdcomité uit Uitdam onder leiding van Frans Bolweg. De overall uitslagen na twee dagen zeilen zijn.

Klasse ≤ 40 voet
1 Relexelle, 34
2 Dione, 35
3 Skyla, 33

Klasse > 40 voet
1 Pearly Bell, 57CS
2 Confiance, 40S
3 Zeevlam, 44CS

 

Het evenement werd mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van Sevenstar Yacht Transport en Kuiper verzekeringen. Naast de Sevenstar Contest Cup in Medemblik, vindt er van 21 tot en met 22 juni 2013 in Zeeland nog een Contest Meeting plaats. De volgende Sevenstar Contest Cup is volgend jaar van 30 mei tot en met 1 juni 2014.

Last modified: 5 juni 2013
Sluiten