Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Luna Rossa traint met twee vliegende catamarans

14:43

Na Luna Rossa Piranha is de tweede Italiaanse boot Luna Rossa Swordfish te water gegaan bij Cagliari. Swordfish is de tweede AC45 waarmee het Luna Rossa Team de ontwikkeling van het bootontwerp en de training voortzet voor de 35e America’s Cup.

Prototype voor America’s Cup 62’s

Volgens het protocol van de 35e America’s Cup mogen teams wijzigingen aanbrengen in verschillende onderdelen van de AC45 catamarans, met uitzondering van de rompvorm. Tijdens deze eerste fase van het optimaliseren van de boot richten de teams zich voornamelijk op de zwaarden, roeren en on-board systemen die ervoor zorgen dat de AC45 catamarans kunnen foilen.

De nieuwe AC45 catamarans presteren beter en hebben veel van dezelfde eigenschappen als de AC62 catamarans, waar de 35e editie van de America’s Cup mee wordt gevaren. Teams kunnen zich met de AC45’s nu beter voorbereiden. “Zeilen met twee boten biedt een groot voordeel, niet alleen voor de vergelijking van prestaties maar vanuit meerdere opzichten”, zegt Max Sirena, schipper van Luna Rossa. “We hebben deelgenomen aan de laatste America’s Cup om een goede basis voor onze 35e America’s Cup te leggen. Nu kunnen we rekenen op een hecht team en een nauwe samenwerking tussen ontwerpers, zeilteam en shore team. Er is een voortdurende uitwisseling van informatie om het ontwerp te verbeteren en toepassingen te optimaliseren. ”

 

Last modified: 17 september 2014
Sluiten