Nieuws

Leer beter zeilen bij Muiderzand

13:13

Regatta Center & Jeugdzeilvereniging Muiderzand heeft de status van Regionaal Training Centrum (RTC) voor de provincie Flevoland gekregen van Topsport Flevoland. Samen willen zij de Jeugdtalentontwikkeling in de zeilsport meer op de kaart zetten. Op 5 maart is de officiële opening van het zeilcentrum.

Dankzij de RTC-status kunnen circa 20 talentvolle zeilers uit de provincie Flevoland en 10 tot 20 talentvolle zeilers uit de omliggende provincies zich verder ontwikkelen en voorbereiden op de (inter)nationale jeugdzeilsport. Andere zeilverenigingen krijgen vanuit Muiderzand ondersteuning bij het vormgeven van trainingen en de begeleiding naar landelijke en internationale wedstrijden.

Ervaren coaches

Marit en Roelof Bouwmeester in Rio

Roelof Bouwmeester is coach van olympisch zeilster Marit Bouwmeester en is samen met de ervaren coach Sietse-Jan Sietzema aangesteld als talentcoach. “Topzeiler worden begint met een goede basis. Goede faciliteiten en vaarwater, leuke fanatieke teamgenoten en kennis om je naar een hoger niveau te brengen”, aldus Sietse-Jan Sietzema. Roelof Bouwmeester vult aan: “In Muiderzand gaan wij ons inzetten om ambitieuze zeilers goed op te leiden in een topsport omgeving. Onze leermiddelen van SportVid gebruiken we om de kennis en vaardigheden van de zeilers en trainers te verhogen. We kijken uit naar deze unieke samenwerking met een fantastische groep enthousiaste mensen.” Door middel van actieve coaching, begeleiding en video’s, zorgen Bouwmeester en Sietzema voor een hoger niveau van zeilers en trainers.

Het doel van Jeugzeilvereniging Muiderzand en Regatta Center Muiderzand is om het jeugdzeilen in Flevoland en in Nederland bevorderen. Kinderen kunnen na het jeugdzeilprogramma doorstromen naar hun zeilopleiding in teamverband bij Jeugdzeilvereniging Muiderzand en zich verder ontwikkelen op wedstrijdniveau.

Tags: , Last modified: 30 maart 2021
Sluiten