Actueel, Nieuws

Optimist on Tour bij de Westeinderplassen

10:04

Kinderen kunnen van 30 juni tot en met 2 juli bij de Optimist on Tour gratis zeilles krijgen op de Westeinderplassen. Daarnaast kunnen ze suppen, kanovaren en in een aquabal op het water lopen. Deze editie van rondreizend watersportevenement de Optimist on Tour is onderdeel van de Westeinder Water Week. Op 1, 2 en 3 juli vindt op de plassen ook een speelronde van de Eredivisie Zeilen plaats waarbij de beste watersportverenigingen strijden om het landskampioenschap.

Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour: “Het belooft een waar watersportspektakel te worden in Aalsmeer waar zowel voor kinderen als volwassenen veel te beleven is. De Westeinderplassen zijn het grootste binnenwater in Noord-Holland en er zijn veel zeilverenigingen en vaarscholen in de buurt. Kinderen die enthousiast geworden zijn door de Optimist on Tour hebben hierdoor eenvoudig toegang tot een vervolgles.”

Optimist zeilen in MedemblikDoel van de Optimist on Tour is om een nieuwe generatie enthousiast te maken voor de watersport. Vorig jaar hebben 15.000 kinderen aan de Optimist on Tour deelgenomen waarmee het totaal aantal deelnemers sinds de eerste editie in 2014 op 22.000 kinderen komt. Kinderen die na de Optimist on Tour verder willen met zeilen, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en kosteloos een proefles volgen bij een watersportvereniging in de buurt. En kinderen die op de hoogte willen blijven van watersportactiviteiten, workshops, acties en tips van topsporters kunnen zich aansluiten bij de online Otterclub.

Kijk voor de tourkalender en meer informatie op www.optimistontour.nl

Tags: , , , Last modified: 23 juni 2016
Sluiten