Nieuws, Wedstrijden

Jeugdzeilers opgelet: pak je kans en ervaar hoe wedstrijdzeilen voelt

09:27

Ben je tussen de 10 en 15 jaar oud en wil je ervaren hoe het voelt om wedstrijden te zeilen? Wellicht biedt Youth Sailing League dan de oplossing voor jou! De League is speciaal opgericht voor jeugdzeilers die willen voelen en ervaren wat wedstrijdzeilen inhoudt. Samen met je vriend of vriendin kun je al een team vormen en de organisatie zorgt dat er een boot voor jullie klaarligt.

De League gaat in het weekend van 18 en 19 mei van start in Bruinisse. Dan zijn zij bij zeilschool Aquavitesse te gast. Het is ook mogelijk om te starten, of misschien wel revanche te nemen, op zaterdag 29 en zondag 30 juni in Vinkeveen. Dan is Youth Sailing League te gast bij Zeilschool Vinkeveense plassen.

Dit moet je weten over de wedstrijden

Het enige wat je moet kunnen is zelfstandig, onder normale weersomstandigheden, een up-downwind baan kunnen varen. De wedstrijden worden gezeild volgens het Short Race Format by Sailservice.

Daarnaast is de deelname niet een heel weekend, maar een dagdeel en mag je aan meerdere dagdelen per weekend deelnemen. Elk dagdeel heeft een winnaar en uiteindelijk gaan alle winnaars later in een finale de strijd met elkaar aan tijdens een groot zeilevenement. Elk team vaart één wedstrijd in één flight en drie tot vier flights per dag deel. Verder zul je geen rare vlaggen, maar een overzichtelijke startprocedure tegenkomen. De wisselingen van de teams op het water gebeuren met zogenoemde wisselribs.

Schrijf je in!

Dus ben jij geboren tussen 2003 en 2008 en heb je een maatje met wie jij in de zwaardboot wilt stappen? Schijf je dan vóór 15 mei in voor de wedstrijden in Bruinisse en vóór 24 juni voor de editie in Vinkeveen. De kosten per speelronde bedragen € 50 per team. Blijkt er ook veel animo te zijn in bijvoorbeeld Friesland? Dan is het zomaar mogelijk dat er daar ergens ook een editie wordt georganiseerd.

Wil je meer informatie lezen of jezelf inschrijven? Ga snel naar de website van Youth Sailing League.

Omslagfoto en foto’s: Jasper van Staveren

Tags: , , , , , Last modified: 13 april 2019
Sluiten