Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Langste America’s Cup in de geschiedenis

09:25

langste AC cup ooitNa zestien wedstrijddagen is de 34e America’s Cup nog altijd onbeslist. Daarmee gaat het de geschiedenisboeken in als de langst durende Cup ooit. Toen Emirates Team New Zealand op een 8-1 voorsprong kwam en daarmee één overwinning verwijderd van de trofee, dacht iedereen dat het snel gedaan zou zijn. Vier wedstrijden later is de stand 8-5. Oracle Team USA had enigszins geluk met het weer, startte tactisch sterk, noteerde hogere bootsnelheden en kreeg de cruciale manoeuvres onder controle.

Blijven vliegen
Race veertien werd met 23 seconden gewonnen en race vijftien met 37 seconden. Alhoewel de Kiwi’s in beide wedstrijden de mindere start kenden, kwamen ze op het kruisrak telkens tot een paar bootlengtes dichtbij. Met de licht weersomstandigheden en vlagerige wind bleek het ‘op de foils blijven’ de hoogste prioriteit te hebben. Beide boten hadden hier moeite mee, waardoor de voorsprong van de Amerikanen sterk varieerde.

Live op Youtube
Vandaag staan race zestien en zeventien op het programma om  22.15 en 23.15BST+1. Deze zijn  wederom te bekijken op het Youtube kanaal van de America’s Cup: http://www.youtube.com/americascup

Samenvatting Race 14&15
http://www.youtube.com/watch?v=Fv464c_e_yY&feature=share&list=UU0gzXt1Ms4WVQ7tyGgjTmqA

Tags: Last modified: 23 september 2013
Sluiten